Paprikaš je kuvano jelo koje se pravi od krompira i mesa. Dolazi iz mađarske kuhinje, a najbolji je kada se sprema u kotliću. Mi vam predlažemo da napravite i paprikaš koji se peče u rerni, a posut je i sirom koji se topi. Ovako pripremljen paprikaš će se sigurno svideti celoj porodici. 

Sastojci: 

  • Za krompir:
  • 900 g krompira
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 1 kašičica origana
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • Za meso:
  • 900 g pilećih prsa
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica luka u prahu
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica dimljene paprike
  • 1/4 kašičice čili praha
  • 30 g putera
  • 1 crni luk
  • 1 kašika roštilj sosa
  • 1 kašika meda
  • 150 g tvrdog sira 

Recept za zapečeni paprikaš: 

Isecite krompir na kockice, pa prelijte maslinovim uljem, posolite, pobiberite, pospite slatkom paprikom, origanom i belim lukom u prahu. Sve dobro promešajte, pa poređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta. Isecite meso na kockice, pa posolite, pobiberite, pospite crnim i belim lukom u prahu, slatkom paprikom i sve lepo sjedinite. U šerpi istopite puter, pa dodajte sitno seckani crni luk. Kada on omekša u šerpu dodajte i piletinu. Kada se i meso isprži dodajte roštilj sos i med i sve lepo promešajte. U šerpu sa mesom dodajte pečeni krompir i pospite rendanim sirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 10 minuta.

Pročitajte i ovo: Paprikaš sa ćuftama

BONUS VIDEO: 

Recept za svinjski paprikaš Kurir

StvarUkusa/S.B.