Paprikaš je kuvano jelo koje se pravi od krompira i mesa. Dolazi iz mađarske kuhinje, a najbolji je kada se sprema u kotliću. Mi vam predlažemo da napravite i paprikaš koji se peče u rerni, a posut je i sirom koji se topi. Ovako pripremljen paprikaš će se sigurno svideti celoj porodici.
Sastojci:
- Za krompir:
- 900 g krompira
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica belog luka u prahu
- Za meso:
- 900 g pilećih prsa
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica luka u prahu
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica dimljene paprike
- 1/4 kašičice čili praha
- 30 g putera
- 1 crni luk
- 1 kašika roštilj sosa
- 1 kašika meda
- 150 g tvrdog sira
Recept za zapečeni paprikaš:
Isecite krompir na kockice, pa prelijte maslinovim uljem, posolite, pobiberite, pospite slatkom paprikom, origanom i belim lukom u prahu. Sve dobro promešajte, pa poređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta. Isecite meso na kockice, pa posolite, pobiberite, pospite crnim i belim lukom u prahu, slatkom paprikom i sve lepo sjedinite. U šerpi istopite puter, pa dodajte sitno seckani crni luk. Kada on omekša u šerpu dodajte i piletinu. Kada se i meso isprži dodajte roštilj sos i med i sve lepo promešajte. U šerpu sa mesom dodajte pečeni krompir i pospite rendanim sirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 10 minuta.
Pročitajte i ovo: Paprikaš sa ćuftama
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus