Za pileće ražnjiće marinirane u soku od limuna treba da nabavite štapiće na koje ćete ređati komadiće mesa. Ukoliko volite ražnjiće, možda ćete želeti da ih napravite sa krompirom i slaninom. Evo i kako se prave sa mariniranom piletinom!

Sastojci:

  • 60 ml ulja
  • 30 ml soka od limuna, plus kriške za serviranje
  • 4 kašičice sojasosa
  • 2 kašičice šećera
  • 1/2 kašičice kima
  • 60 g seckanih listova svežeg peršuna
  • So i biber po ukusu
  • 230 g pilećegfilea, isečenog na komadiće
  • 1 komadić đumbira, oljušten, sitno narendan
  • 3 čena belogluka, sitno narendanog

Recept za pileće ražnjiće marinirane u soku od limuna sa peršunom:

U velikoj posudi pomešajte ulje, sok od limuna, soja sos, šećer i kim dok se ne sjedine. Umešajte peršun, pa začinite solju i biberom. Odvojite polovinu za serviranje. Dodajte piletinu, đumbir i beli luk u preostalu marinadu i pomešajte. Pokrijte i ostavite da se marinira najmanje 30 minuta na sobnoj temperaturi ili do 4 sata u frižideru.

Zagrejte gril tiganj na srednje visokoj temperaturi, nekih pet minta. Pažljivo navucite piletinu na ražnjiće; začiniti solju i biberom. Bacite preostalu marinadu. Pecite piletinu, povremeno okrećući, dok ne porumeni, oko 5 minuta po strani. Prebacite ražnjiće na tanjir. Kašikom nanesite sačuvani preliv kašičicom. Servirajte uz kriške limuna.

Pročitajte kako se prave pileći ražnjići sa majonezom i parmezanom

BONUS VIDEO

Instagram/Fooodkings Kako se pravi puter piletina

StvarUkusa/L.S.