Ideja za ručak nikad dosta, a zna se da u Srbiji ovaj obrok ne može da se zamisli bez mesa. Najčešće se prave recepti sa pilećim ili svinjskim mesom, danas vam predlažemo da isprobate i ražnjiće od svinjskog mesa urolane sa slaninom. Priprema nije mnogo komplikovana, a siguni smo da će se jelo svideti celoj porodici. Služite sa salatom. 

  • Sastojci:
  • 700 g svinjskog filea
  • beli luk u prahu 
  • slanina 

Priprema: 

Šnicle svinjskog filea pokrijte providnom folijom, pa ih izlupajte tučkom za meso. Posolite i pobiberite, pa pospite belim lukom u prahu i stavite preko komad slanine i urolajte. Stavite rolovano meso na dva štapića za ražnjić sa razmakom, a onda napravite razmak i stavite još jedno parče mesa, a zatim presecite (pogledaj sliku). Zatim ispržite u tiganju na malo ulja sa svih strana. Nakon toga prebice ražnjiće u pleh obložen pek papirom, pa ih pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta. 

Ražnjići od svinjetine sa slaninom
Printscreen/YT/Fleisch Rezepte von Irma 

Ražnjići od svinjetine sa slaninom
Printscreen/YT/Fleisch Rezepte von Irma 

BONUS VIDEO: 

Instagram/healthyfood.addiction Teletina iz rerne

Izvor: StvarUkusa