Krmenadle se pripremaju na gril tiganju, potrebno je samo da prethodno pripremite sos. Kombinujte sastojke po svojoj želji, ukoliko imate preferencije. Ukoliko volite svinjsko meso, možda ćete želeti da napravite i pečenu svinjetinu sa sosom od šljiva. Evo i kako da napravite krmenadle u sosu!
Sastojci:
- 40 ml sosaza roštilj
- 60 g džema od kajsije
- 1 kašika kukuruznog sirupa
- 1 kašičica pripremljenog senfa
- 1/4 kašičice mlevenih karanfilića
- 6 krmenadli sa kostima, svaka oko 200 g (debljine 3/4 inča i po 8 unci)
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice bibera
Recept za krmenadlu sa voćnim prelivom:
U maloj činiji pomešajte sos za roštilj, džem od kajsija, kukuruzni sirup, senf i mleveni karanfilić, pa ostavite po strani. Svinjske kotlete pospite solju i biberom. Na lagano nauljenom gril roštilju pecite poklopljene krmenadle na srednjoj vatri, 4-5 minuta sa svake strane, često podlivajući mešavinom sosa. Ostavite meso da odstoji 5 minuta pre serviranja. Možete da servirate sa iseckanim svežim kajsijama. Uživajte!
Pročitajte kako se prave rebarca sa savršenim prelivom kao iz restorana
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem