Pileći filei pohovani sa prezlom, karijem i kurkumom su vrlo aromatični i možete da ih servirate uz pire ili kuvani krompir. Ukoliko volite piletinu, možda ćete želeti da napravite i prženu piletinu sa crveni sočivom. Evo i kako da napravite phovane filee!
Sastojci:
- 100 g brašna
- 1½ kašika blagog karija u prahu
- 1 kašičica mlevene kurkume
- 3 jajeta, lagano umućena
- 250 g prezli
- 4 pileća filea
- Ulje za prženje
- 280 g grčkog jogurta
- Kašičica mlevenog kima
- Sok od ½ limuna, plus kriške za serviranje
Recpet za pileće filee pohovane sa prezlom, karijem i kurkumom:
Stavite brašno na tanjir i umešajte kari u prahu, kurkumu i 1 kašičicu soli. Stavite jaja u veliku činiju i prezle na veliku tacnu. Stavite pileći file između 2 lista plastične folije ili 2 papira za pečenje i oklagijom izvucite na debljinu od 1 cm.
Provucite filee kroz začinjeno brašno, zatim umočite u jaja i pustite da višak iscuri, a zatim utisnite u prezle. Ohladite 15 minuta.
Zagrejte ulje u dubokom tiganju na srednje jakoj vatri. Ubacite šnicle pržite 5-7 minuta sa svake strane dok ne postanu hrskave i ne dobiju zlatnu boju.
Grčki jogurt u činiji pomešajte sa kimom, limunovim sokom, solju i biberom. Šnicle servirajte sa jogurtom od kima i kriškama limuna.
Pročitajte kako se pravi začinjena piletina sa jagodama i ljutikom
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus