Ne postoji ništa lakše za pripremu od krmenadla. Sve što treba da uradite jeste da ih začinite, a onda i ispržite. Mi vam donosimo još jedan fantastičan recept za krmenadle u sosu od pečuraka koje je najbolje da poslužite sa pire krompirom i sezonskom salatom. 

Sastojci:

  • 4 krmenadle
  • 1-2 kašike maslinovog ulja
  • 30 g putera
  • 250-300 g pečuraka
  • 1 luk
  • 3 čena belog luka
  • 1,5 kašika brašna
  • 350 ml bujona 

Recept za krmenadle u sosu od pečuraka: 

Krmenadle zasecite tamo gde je masnoća. Posolite i pobiberite sa obe strane, pa lepo utrljajte začine. Ispržite meso sa obe strane po par minuta. Izvadite meso, pa u istom tiganju propržite pečurke. Dodajte sitno seckani crni luk, kao i beli. Promešajte i kada i luk omekša dodajte brašno. Promešajte, pa sipajte bujon. Nakon ključanja kuvajte još 2 minuta, pa dodajte meso. Ostavite još 2 minuta i služite. 

Pročitajte i ovo: Krmenadle iz rerne

BONUS VIDEO: 

instagram/cookistwow rolovane svinjske krmenadle

StvarUkusa/S.B.