Ne postoji ništa lakše za pripremu od krmenadla. Sve što treba da uradite jeste da ih začinite, a onda i ispržite. Mi vam donosimo još jedan fantastičan recept za krmenadle u sosu od pečuraka koje je najbolje da poslužite sa pire krompirom i sezonskom salatom.
Sastojci:
- 4 krmenadle
- 1-2 kašike maslinovog ulja
- 30 g putera
- 250-300 g pečuraka
- 1 luk
- 3 čena belog luka
- 1,5 kašika brašna
- 350 ml bujona
Recept za krmenadle u sosu od pečuraka:
Krmenadle zasecite tamo gde je masnoća. Posolite i pobiberite sa obe strane, pa lepo utrljajte začine. Ispržite meso sa obe strane po par minuta. Izvadite meso, pa u istom tiganju propržite pečurke. Dodajte sitno seckani crni luk, kao i beli. Promešajte i kada i luk omekša dodajte brašno. Promešajte, pa sipajte bujon. Nakon ključanja kuvajte još 2 minuta, pa dodajte meso. Ostavite još 2 minuta i služite.
Pročitajte i ovo: Krmenadle iz rerne
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem