Ako volite da eksperimentišete sa sastojcima i da pravite preukusna jela, onda vam predlažemo da isprobate ovaj recept. Poznati kuvar, Džek Ovens, je na svom YT kanalu podelite recept za belo mesou aromatičnom sosu. Priprema je izuzetno jednostavna, a kombinacija začina, belog vina, pavlake za kuvanje, parmezana i sušenog paradajza čini ovo jelo izvanrednim. Belo meso se odlično uklapa sa skoro svim namirnicama, a ovako pripremljeno će se svima dopasti. 

  • Sastojci:
  • 250-300 g pilećeg filea 
  • 30 g neslanog putera
  • 1 manji crni luk 
  • 5 čenova belog luka 
  • 80 ml belog vina
  • 180 ml pilećeg bujona
  • 100 g sušenog paradajza
  • 1 kašika senfa
  • 250 ml pavlake za kuvanje 
  • 20 g  parmezana
  • 1 kašičica majčine dušice 
  • 1 kašičica origana 
  • 1 kašičica tucane paprike 
  • svež bosiljak

Priprema: 

Meso isecite na deblje šnicle, pa propržite na malo ulja u tiganju ili plićoj šerpi. Zatim izvadite, pa u istu posudu dodajte puter. Kada se istopi propržite sitno seckani crni luk i mleveni beli, a kada on omekša sipajte belo vino i kuvajte dok ne ispari. Nakon toga dodajte senf i dobro promešajte, pa sipajte bujon i pavlaku za kuvanje. Zatim dodajte seckani paradajz, kao i paramezan i tucanu papriku, pa sve dobro promešajte. Kada krene da ključa smanjite temepraturu, pa dodajte majčinu dušicu i origano, pa pobiberite. Promešajte i kuvajte još nekih 6-7 minuta. Na kraju dodajte šaku svežeg bosiljka, pa vratite meso i lepo uvaljajte u sos. Pospite parmezanom, ostavite još 2 minuta da se krčka i služite. 

BONUS VIDEO: 

RECEPT DANA: Piletina u sosu od crvenog vina - jelo koje i najveće gurmane ostavlja bez daha Kurir televizija

Izvor: Stvar ukusa