Ako volite da eksperimentišete sa sastojcima i da pravite preukusna jela, onda vam predlažemo da isprobate ovaj recept. Poznati kuvar, Džek Ovens, je na svom YT kanalu podelite recept za belo mesou aromatičnom sosu. Priprema je izuzetno jednostavna, a kombinacija začina, belog vina, pavlake za kuvanje, parmezana i sušenog paradajza čini ovo jelo izvanrednim. Belo meso se odlično uklapa sa skoro svim namirnicama, a ovako pripremljeno će se svima dopasti.
- Sastojci:
- 250-300 g pilećeg filea
- 30 g neslanog putera
- 1 manji crni luk
- 5 čenova belog luka
- 80 ml belog vina
- 180 ml pilećeg bujona
- 100 g sušenog paradajza
- 1 kašika senfa
- 250 ml pavlake za kuvanje
- 20 g parmezana
- 1 kašičica majčine dušice
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica tucane paprike
- svež bosiljak
Priprema:
Meso isecite na deblje šnicle, pa propržite na malo ulja u tiganju ili plićoj šerpi. Zatim izvadite, pa u istu posudu dodajte puter. Kada se istopi propržite sitno seckani crni luk i mleveni beli, a kada on omekša sipajte belo vino i kuvajte dok ne ispari. Nakon toga dodajte senf i dobro promešajte, pa sipajte bujon i pavlaku za kuvanje. Zatim dodajte seckani paradajz, kao i paramezan i tucanu papriku, pa sve dobro promešajte. Kada krene da ključa smanjite temepraturu, pa dodajte majčinu dušicu i origano, pa pobiberite. Promešajte i kuvajte još nekih 6-7 minuta. Na kraju dodajte šaku svežeg bosiljka, pa vratite meso i lepo uvaljajte u sos. Pospite parmezanom, ostavite još 2 minuta da se krčka i služite.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus