Sastojci:
- 15 ml ulja
- 30 g putera
- 800 g pilećeg filea
- 10 g soli
- 8 g bibera
- 200 g brašna
- 20 g belog luka
- 50 ml meda
- 10 ml jabukovog sirćeta
- 10 ml soja sosa
- 20 g mladog luka
Recept za pripremu piletine:
Za pripremu piletine na najbolji način, prvo zagrejte ulje u tiganju. Dodajte i komadić putera. Pileće filee isecite nožem na romboide, ali samo po površini, nemojte da zasečete do kraja. Dobro posolite i pobiberite svaki file nakon toga, pa svaki komad uvaljajte u brašno. Stavite u tiganj sa zagrejanim uljem i hvataljkom okrećite da se dobro isprži.
Tokom procesa prženja, kada meso već dobije zlatno-smeđu boju, ubacite još jedan komadić putera i narendani beli luk, pa preko toga sipajte med i soja sos. Okrećite meso da upije sokove i pustite ga da krčka par minuta. Isecite mladi luk na kolutiće i pospite preko filea. Uživajte!
Piletina može da se priprema na najrazličitije načine, pa ćete možda želeti da napravite i pileće belo meso umotano u slaninu
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem