Sastojci:

  • 15 ml ulja
  • 30 g putera
  • 800 g pilećeg filea
  • 10 g soli
  • 8 g bibera
  • 200 g brašna
  • 20 g belog luka
  • 50 ml meda
  • 10 ml jabukovog sirćeta
  • 10 ml soja sosa
  • 20 g mladog luka
Instagram/appetizing.tv  Najbolji način da napravite piletinu, spremaćete samo ovako

Recept za pripremu piletine:

Za pripremu piletine na najbolji način, prvo zagrejte ulje u tiganju. Dodajte i komadić putera. Pileće filee isecite nožem na romboide, ali samo po površini, nemojte da zasečete do kraja. Dobro posolite i pobiberite svaki file nakon toga, pa svaki komad uvaljajte u brašno. Stavite u tiganj sa zagrejanim uljem i hvataljkom okrećite da se dobro isprži.

Tokom procesa prženja, kada meso već dobije zlatno-smeđu boju, ubacite još jedan komadić putera i narendani beli luk, pa preko toga sipajte med i soja sos. Okrećite meso da upije sokove i pustite ga da krčka par minuta. Isecite mladi luk na kolutiće i pospite preko filea. Uživajte!

Piletina može da se priprema na najrazličitije načine, pa ćete možda želeti da napravite i pileće belo meso umotano u slaninu

Pročitajte i recept za pastu sa piletinom i spanaćem u bešamel sosu

BONUS VIDEO

Instagram/sara.haven Recept za pileće burgere sa spanaćem i fetom

StvarUkusa