Sastojci:

  • 130 g sirovih oljuštenih oraha
  • 4-5 čenova belog luka
  • 380 g listova svežeg bosiljka
  • 250 g svežeg spanaća ili drugog lisnatog povrća
  • 80 ml maslinovog ulja
  • 2 kašike svežeg limunovog soka
  • 2 kašike kvasca
  • 3/4 kašičice soli ili po ukusu
  • 380 g kuvanih iseckanih pilećih prsa
  • 6 srednjih batata
  • ulje i so za pečenje

Recept za batat punjen piletinom i pesto sosom:

Prvo ispecite batat. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Premažite slatki krompir sa malo ulja i pospite solju. Stavite na pleh obložen papirom za pečenje i pecite 60-70 minuta dok ne omekša.

U međuvremenu, napravite pesto. Pomešajte orahe, beli luk, listove bosiljka, spanać, maslinovo ulje, limunov sok, kvasac i so i izmešajte u blenderu. Blendirajte na velikoj brzini dok se ne formira pasta.

Pomešajte iseckanu kuvanu piletinu i sav pesto u velikoj posudi. Kada je krompir gotov, isecite svaki po dužini, izvadite sredinu krompira i pomešajte je sa mešavinom pesta i piletine pa napunite krompir.

Iako nije tradicionalno povrće, batat je vrlo pristupačan, pa isprobajte i zapečeni slatki krompir sa puterom.

Pročitajte kako se pravi potaž od batata i crvenog sočiva

BONUS VIDEO

pljeskavice do batata Instagram/beckyexcell

StvarUkusa