Sastojci:
- 130 g sirovih oljuštenih oraha
- 4-5 čenova belog luka
- 380 g listova svežeg bosiljka
- 250 g svežeg spanaća ili drugog lisnatog povrća
- 80 ml maslinovog ulja
- 2 kašike svežeg limunovog soka
- 2 kašike kvasca
- 3/4 kašičice soli ili po ukusu
- 380 g kuvanih iseckanih pilećih prsa
- 6 srednjih batata
- ulje i so za pečenje
Recept za batat punjen piletinom i pesto sosom:
Prvo ispecite batat. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Premažite slatki krompir sa malo ulja i pospite solju. Stavite na pleh obložen papirom za pečenje i pecite 60-70 minuta dok ne omekša.
U međuvremenu, napravite pesto. Pomešajte orahe, beli luk, listove bosiljka, spanać, maslinovo ulje, limunov sok, kvasac i so i izmešajte u blenderu. Blendirajte na velikoj brzini dok se ne formira pasta.
Pomešajte iseckanu kuvanu piletinu i sav pesto u velikoj posudi. Kada je krompir gotov, isecite svaki po dužini, izvadite sredinu krompira i pomešajte je sa mešavinom pesta i piletine pa napunite krompir.
Iako nije tradicionalno povrće, batat je vrlo pristupačan, pa isprobajte i zapečeni slatki krompir sa puterom.
Pročitajte kako se pravi potaž od batata i crvenog sočiva
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus