Italijanska kuhinja je poznata u celom svetu, a njihovo čuveno jelo su i paste. Paste se prave od različitih testenina i nadeva, a karbonare i bolonjeze su svi probali. Mi vam donosimo i recept za pastu sa karfiolom i belim lukom koja se brzinski sprema i koju ćete obožavati. 

Sastojci: 

  • 1 mali karfiol
  • 1 glavica belog luka
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 1 kašičica italijanskog začina 
  • 320 g makarona 
  • 6 inćuna
  • 1 limun
  • 150 ml belog vina
  • 2 kašike seckanog peršuna 
  • 50 g parmezana 
  • 2 kašike putera

Recept za pastu sa karfiolom i belim lukom: 

Isecite karfiol na manje cvetove, pa blanširajte u ključaloj vodi koju ste posolili nekih 5 minuta. Procedite i ostavite da se povrće ohladi u situ. U istoj vodi blanširajte i glavicu belog luka nekih 5 minuta, pa oljuštite i podelite na čenove. Na kraju u istoj vodi skuvajte i makarone. U tiganju na maslinovom ulju (1 kašika) propržite čenove belog luka, pa izvadite. Zatim u taj isti tiganj sipajte preostalo ulje i dodajte karfiol i pržite dok ne omekša, nekih 5 minuta. Zatim dodajte rendanu koru limuna, inćune i čenove belog luka. Sipajte belo vino i smanjite temperaturu. Dodajte i proceđene makarone i promešajte. Sipajte malo vode u kojoj su se kuvale makarone ako je previše suvo. Dodajte i puter i mešajte dok se ne istopi. Na kraju dodajte seckani peršun i ponovo promešajte, pa pospite parmezanom. Prijatno!

Pročitajte i ovo: Pasta sa vrganjima i šampinjonima

BONUS VIDEO: 

:intstagram/meg.ofitness Pikantna pasta sa piletinom

StvarUkusa/S.B.