Pasta sa tunjevinom i čeri paradajzom je pravi letnji obrok u koji se dodaju još i kukuruz i pavlaka za kuvanje. Majčina dušica daje savršenu aromu. Ako volite pastu možda ćete želeti da je napravite i sa ćuretinom. A evo i kako se pravi sa tunjevinom i čeri paradajzom!
Sastojci:
- 500 g testenine
- 800 g čeri paradajza
- 4 grančice majčine dušice, samo listovi
- 300 ml pavlake za kuvanje
- 280 g sušenog paradajza, oceđenog i isečenog na četvrtine
- 198 g kukuruza šećerca
- 360 g tunjevine
- 150 g kačkavalja, narendanog
Recept za zapečenu pasta sa tunjevinom i čeri paradajzom:
Prokuvajte lonac posoljene vode i ubacite testeninu. Kuvajte 1 minut manje nego što je preporučeno na pakovanju.
U međuvremenu napravite sos tako što ćete čeri paradajz dinstati u tiganju sa malo začina i majčinom dušicom oko 5 minuta. Sipajte pavlaku za kuvanje, promešajte i dinstajte još 4-5 minuta.
Ocedite testeninu, odvojite malo vode od kuvanja. Sipajte testeninu u vatrostalnu posudu, prelijte krem sosom od paradajza, pospite sušenim paradajzom, kukuruzom i tunjevinom. Pospite rendanim kačkavaljem i pecite 20 minuta na 180 stepeni, ili dok ne porumeni, a kačkavalj se ne istopi.
Pročitajte kako se pravi pasta sa pečurkama i belim lukom po receptu profi kuvara
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem