Sada je sezona tikvica i iskoristite ih na pravi način. One su neutralnog ukusa i od njih možete da pravite neka od najukusnijih jela, a možete da ih dodate i u čokoladne torte. Mi vam predlažemo da ih ovaj put napravite kao prilog tako što ćete ih iseći na kolutove, uvaljati u brašno i belanca i ispržiti na ulju. Ovako pripremljene tikvice su preukusne i vrlo jednostavne za spremanje.

Sastojci: 

  • 2 tikvice
  • 2 belanceta
  • 2 kašike brašna i skroba 

Recept za pržene tikvice: 

Tikvice dobro operite i osušite. Nemojte da im ljuštite koru, pa ih izrendajte na tanke kolutove. Stavite tikvice u posudu i posolite, pa promešajte rukama. Ostavite da odstoje nekih 15 minuta kako bi pustile višak vode. Procedite ih i osušite ubrusom. Pospite slatkom paprikom i belim lukom u prahu, pa dodajte skrob ili brašno. Sve lepo promešajte. Odvojite žumanca od belanaca, pa belanca umutite sa prstohvatom soli. Dodajte u smesu sa tikvicama i lepo promešajte. Pržite u tiganju u kojem ste zagrejali ulje, pa vadite na ubrus da se ocede. 

BONUS VIDEO: 

Rolovane tikvice punjene sirom i spanaćem Instagram/ cheftomwalton

StvarUkusa/S.B.