Sada je sezona tikvica i pravo je vreme da od njih napravite ukusna jela. Možete da ih pohujete, pržite, grilujete, da pravite salatu... Tikvice čak možete da dodate i u čokoladnu tortu, a sada vam predlažemo i sjajan recept. Napravite tikvice koje ćete napuniiti jajima na oko. Ovaj jednostavan ručak je super predlog za celu porodicu, a pravi se zaista lako.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 1 paradajz
- 3 čena belog luka
- 50 g belog sira
- 2 kašike majoneza
- 50 g tvrdog sira
- 4 jajeta
- peršun
- beli luk u prahu, slatka paprika
Recept za tikvice punjene jajima na oko:
Tikvice isecite na polovine po dužini, pa ih izdubite. Posolite, pobiberite, pospite slatkom paprikom i sušenim belim lukom, pa premažite maslinovim uljem. Stavite tikvice na pleh obložen pek papirom. Sredinu tikvica isecite, pa stavite u činiju. Dodajte seckani paradajz, peršun i izdrboljeni beli sir, rednani tvrdi sir, majonez, posolite i pospite sušenim belim lukom. Sve dobro promešajte, pa napunite tikvice. Preko svake razbijte po jedno jaje, pa poređajte još malo seckanog paradajza. Na kraju pospite sirom i peršunom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25 minuta.
Pročitajte i ovo: Tikvice sa ćuftama za 400 dinara
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus