Sada je sezona tikvica i pravo je vreme da od njih napravite ukusna jela. Možete da ih pohujete, pržite, grilujete, da pravite salatu... Tikvice čak možete da dodate i u čokoladnu tortu, a sada vam predlažemo i sjajan recept. Napravite tikvice koje ćete napuniiti jajima na oko. Ovaj jednostavan ručak je super predlog za celu porodicu, a pravi se zaista lako.

Sastojci:

  • 2 tikvice
  • 1 paradajz
  • 3 čena belog luka
  • 50 g belog sira 
  • 2 kašike majoneza
  • 50 g tvrdog sira
  • 4 jajeta
  • peršun
  • beli luk u prahu, slatka paprika

Recept za tikvice punjene jajima na oko: 

Tikvice isecite na polovine po dužini, pa ih izdubite. Posolite, pobiberite, pospite slatkom paprikom i sušenim belim lukom, pa premažite maslinovim uljem. Stavite tikvice na pleh obložen pek papirom. Sredinu tikvica isecite, pa stavite u činiju. Dodajte seckani paradajz, peršun i izdrboljeni beli sir, rednani tvrdi sir, majonez, posolite i pospite sušenim belim lukom. Sve dobro promešajte, pa napunite tikvice. Preko svake razbijte po jedno jaje, pa poređajte još malo seckanog paradajza. Na kraju pospite sirom i peršunom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25 minuta. 

Pročitajte i ovo: Tikvice sa ćuftama za 400 dinara

BONUS VIDEO: 

Lazanja sa pohovanim tikvicama TikTok/hungryhappens

StvarUkusa/S.B.