Umesto da spremite običnu kajganu ili da se mučite punjnjem tikvica mlevenim mesom, onda ih napunite jajima i lukom i ispecite. Jedan od najukusnijih načina da spremite tikvice je upravo ovaj. Pored ukusa i brzo se spremaju od jeftinih namirnica, pa je i to dodatna prednost. Napravite večeru od omiljenih sastojaka i iznenadite ukućane. 

  • Sastojci: 
  • 1 okrugla tikvica 
  • 2 jajeta 
  • 125 ml mleka 
  • 1 crni luk 
  • malo peršuna 
  • 50 ml vode

Priprema:
Isecite vrh tikvice i sklonite ga sa strane, a zatim je izdubite. Propržite seckani crni luk i sredinu tikvice, pa sipajte u neku posudu i posolite i pobiberite. Dodajte seckani peršun i promešajte. Sipajte u tikvicu. Jaja umutite sa mlekom i sipajte u tikvicu preko punjenja. Stavite tikvicu u posudu i sipajte vodu (u posudu, ne u tikvicu). Zatim je zatvorite vrhom koji ste odsekli i pecite na 180°C oko 30-35 minuta. Pospite seckanim peršunom. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE