Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TIKVICA PUNJENA LUKOM I JAJIMA: Najjednostavniji recept za brzu večeru koja će se svima svideti (VIDEO)

Autor Sanja Belinić

Napunite tikvice lukom i jajima, a ako ne možete da pronađete okruglu, zamenite je klasičnom dugljastom.

 Tikvica punjena lukom i jajima Izvor: Printscreen/YT/ Easy Things to Cook

Umesto da spremite običnu kajganu ili da se mučite punjnjem tikvica mlevenim mesom, onda ih napunite jajima i lukom i ispecite. Jedan od najukusnijih načina da spremite tikvice je upravo ovaj. Pored ukusa i brzo se spremaju od jeftinih namirnica, pa je i to dodatna prednost. Napravite večeru od omiljenih sastojaka i iznenadite ukućane. 

  • Sastojci: 
  • 1 okrugla tikvica 
  • 2 jajeta 
  • 125 ml mleka 
  • 1 crni luk 
  • malo peršuna 
  • 50 ml vode

Priprema:
Isecite vrh tikvice i sklonite ga sa strane, a zatim je izdubite. Propržite seckani crni luk i sredinu tikvice, pa sipajte u neku posudu i posolite i pobiberite. Dodajte seckani peršun i promešajte. Sipajte u tikvicu. Jaja umutite sa mlekom i sipajte u tikvicu preko punjenja. Stavite tikvicu u posudu i sipajte vodu (u posudu, ne u tikvicu). Zatim je zatvorite vrhom koji ste odsekli i pecite na 180°C oko 30-35 minuta. Pospite seckanim peršunom. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti