Umesto da spremite običnu kajganu ili da se mučite punjnjem tikvica mlevenim mesom, onda ih napunite jajima i lukom i ispecite. Jedan od najukusnijih načina da spremite tikvice je upravo ovaj. Pored ukusa i brzo se spremaju od jeftinih namirnica, pa je i to dodatna prednost. Napravite večeru od omiljenih sastojaka i iznenadite ukućane.
- Sastojci:
- 1 okrugla tikvica
- 2 jajeta
- 125 ml mleka
- 1 crni luk
- malo peršuna
- 50 ml vode
Priprema:
Isecite vrh tikvice i sklonite ga sa strane, a zatim je izdubite. Propržite seckani crni luk i sredinu tikvice, pa sipajte u neku posudu i posolite i pobiberite. Dodajte seckani peršun i promešajte. Sipajte u tikvicu. Jaja umutite sa mlekom i sipajte u tikvicu preko punjenja. Stavite tikvicu u posudu i sipajte vodu (u posudu, ne u tikvicu). Zatim je zatvorite vrhom koji ste odsekli i pecite na 180°C oko 30-35 minuta. Pospite seckanim peršunom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus