Pilav je tradicionalno jelo koje se pravi od celog pileta i pirinča. Nekoliko puta tokom pečenja se zaliva bujonom. Takođe, pilav možete da spremate i sa delovima piletine, ali vodite računa da ne bude samo belo meso, jer će jelo biti suvo. U Srbiji pile se kuva i koristi se bujon koji se dobija od njega, a Rusi ga pripremaju malo drugačije. Oni proprže i povrće, batake i pirinač, pa tek onda zaliju bujonom i zbog toga se pilav peče kraće.
- Sastojci:
- 2 bataka
- 300 g pirinča
- 1 crni luk
- 2 šargarepe
- 900 ml pilećeg bujona
- 30 ml maslinovog ulja
- 2 kašike soja sosa
Priprema:
Pomešajte maslinovo ulje, soja sos, so, biber, slatku papriku. Sve lepo sjedinite i batake zasecite, pa lepo utrljajte marinadu. Pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na sat vremena. Kratko propržite batake na zagrejanom ulju, tek da dobiju boju. Izvadite meso iz tiganja, pa u isti dodajte seckanu šargarepu i crni luk. Zatim dodajte pirinač koji ste prethodno oprali i kratko propržite. U tepsiju stavite pirinač, crni luk i šargarepu, pa promešajte. Zatim sipajte bujon (napravite ga tako što ćete u vodi rastvoriti kocku supe). Pobiberite i poređajte batake. Premažite ih preostalom marinadom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus