Belo meso je često na meniju u mnogim kućama, jer nije previše skupo, a ukusno je. Postoje razni načini na koje možete da ga pripremite, ali ovako verovatno niste probali do sada. Može deluje komplikovano, ali zaista nije toliko teško da se napravi šuplje belo meso punjeno umakom, a ovde je u pitanju od avokada i sira. Ako niste fan avokada slobodno zamenite punjenje nečim drugim. Ovako pripremljeno meso možete da nađete u luksuznim restoranima, a umesto da plaćate papreno napravite ga kod kuće. 

  • Sastojci: 
  • 1 kg pilećeg filea 
  • 50 g brašna 
  • 1,5 kašičica slatke paprike 
  • 1 kašičica karija u prahu 
  • 2 kašičice sušenog bosiljka 
  • 1 jaje
  • malo putera
  • 1 avokado 
  • 70 g tvrdog sira 
  • 2 kašike kisele pavlake 
  • 1 paradajz (po želji)

Priprema:
Meso isecite na tanje šnicle. Zatim uzmite parče aluminijumsku foliju i zgužvajte je, pa napravite kao čamac. Poređajte onoliko alu folije koliko imate mesa na pleh obložen pek papirom. Tamo gde je šupljina okrenite na dole (pogledaj sliku). Pomešajte brašno, slatku papriku, so, biber, kari i bosiljak. Meso uvaljajte u umućeno jaje, pa u brašno i poređajte preko folije. Pecite na 200°C oko 20 minuta. Zatim meso ispržite po 2 minuta sa svih strana u tiganju. U posudi pomešajte avokado, rendani sir, so i kiselu pavlaku. Dobro usitnite i sjedinite. Sipajte smesu u šupljinu mesa i pospite renadnim sirom. Poređajte i krišku paradajza preko ako želite. 

Kako da napravite čamac od folije
Printscreen/YT/Webspoon World 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE