Karfiol ne spada u omiljeno povrće, ali iz turšije ili pohovan niko ne odbija. Donosimo vam još jedan zanimljiv recept za pripremu ne baš popularnog povrća koji će svakoga oduševiti. Nikada karfiol niste pravili na ovaj način, a poprilično je jednostavno. Samo ga blanširajte i napunite mlevenim mesom, pa ispecite.
- Sastojci:
- 1 kg karfiola
- 400 g mlevenog mesa
- 1/2 crnog luka
- peršun
- 1 jaje
- 1 žumance
- 1 kašičica paradajz pirea
- 1 kašičica slatke paprike
Priprema:
Karfiol ostavite ceo, ali uklonite koren.Stavite u šerpu, posolite i prelijte vodom. Kuvajte 10 minuta poklopljeno. U mleveno meso dodajte seckani crni luk, posolite, pobiberite i dodajte jaje i seckani peršun. Dobro sjedinite i napunite karfiol. On se puni tako što kašikom sipate mleveno meso u šupljinu (tamo gde ste isekli vrh) i malo pritisnete. Stavite karfiol u vatrostalnu posudu, da taj punjeni deo bude okrenut dole. Premažite umućenim žumancetom koje ste pomešali sa paradajz pireom i slatkom paprikom. Pecite na 180°C oko sat vremena.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus