Domaći sok od višanja sa dodatkom šljiva, jabuke i suvog grožđa je prirodno sladak i vrlo osvežava. Ako volite ovo voće možda ćete želeti da napravite i džem od višanja sa čokoladom. Evo i kako se pravi sok!
Sastojci:
- 7 litara vode
- 2 kg svežih višanja, očišćenih od koštica
- 12 šljiva, bez koštica
- 250 g suvog grožđa
- 2 jabuke, očišćene i prepolovljene
Recept za domaći sok od višanja:
Sipajte 3,5 litra vode u veliki lonac. Ubacite višnje, šljive, suvo grožđe i jabuke u lonac i prokuvajte. Polupoklopite i smanjite vatru na srednje nisku. Pustite da ključa 60 minuta. Posle jednog sata izvadite voće ostavite sa strane.
Ako su višnje očišćene od koštica, voće možete da izradite u pire ili da da napravite kompot. Sok ohladite na sobnoj temperaturi, procedite u flaše i ohladite u frižideru. Servirajte sa ledom i uživajte!
Pročitajte kako se pravi slatko od višanja
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Koliko tačno soli se stavlja u bure kada se kiseli kupus?
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća