Krompir se često koristi u kulinarstvu jer od njega možete da pravite najrazličitija jela. Možete da ga koristite kao prilog, da pravite testo, salatu... Najčešće se kao prilog spremaju pečeni ili prženi krompir. Sa jela sa ovim povrćem su jednostavna za pripremu, a mi vam predlažemo da isprobate i ovaj recept. Napravite prženi krompir sa pečurkama i paprikom i služite za večeru, ali i za ručak.
Sastojci:
- 300 g pečuraka
- 1 paprika
- 1 crni luk
- 700 g krompira
- peršun
Recept za prženi krompir sa pečurkama i paprikom:
U tiganju na malo ulja propržite seckane pečurke, pa kada one omekšaju dodajte i paprike. Posle 5 minuta dodajte i seckani crni luk i pržite dok sve ne omekša. Izvadite povrće iz tiganja, sipajte još malo ulja, pa dodajte sitnije sečen krompir. Poklopite i pržite nekih 5 minuta. Skinite poklopac, posolite i promešajte, pa pržite još mar minuta. Vratite povrće i promešajte, pa pržite dok i krompir ne bude gotov. Na kraju pospite seckanim peršunom.
Pročitajte i ovo: Kako da podgrejete pržene krompiriće
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus