Krompir se često koristi u kulinarstvu jer od njega možete da pravite najrazličitija jela. Možete da ga koristite kao prilog, da pravite testo, salatu... Najčešće se kao prilog spremaju pečeni ili prženi krompir. Sa jela sa ovim povrćem su jednostavna za pripremu, a mi vam predlažemo da isprobate i ovaj recept. Napravite prženi krompir sa pečurkama i paprikom i služite za večeru, ali i za ručak.
Sastojci:
- 300 g pečuraka
- 1 paprika
- 1 crni luk
- 700 g krompira
- peršun
Recept za prženi krompir sa pečurkama i paprikom:
U tiganju na malo ulja propržite seckane pečurke, pa kada one omekšaju dodajte i paprike. Posle 5 minuta dodajte i seckani crni luk i pržite dok sve ne omekša. Izvadite povrće iz tiganja, sipajte još malo ulja, pa dodajte sitnije sečen krompir. Poklopite i pržite nekih 5 minuta. Skinite poklopac, posolite i promešajte, pa pržite još mar minuta. Vratite povrće i promešajte, pa pržite dok i krompir ne bude gotov. Na kraju pospite seckanim peršunom.
Pročitajte i ovo: Kako da podgrejete pržene krompiriće
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu