Krompir je prilog koji može da se napravi na milion načina, ali takođe može da se jede i kao obrok. Pečeni se najbolje slaže sa mesom, a sada vam donosimo recept za prženi krompir iz tiganja koji lako može da zameni pečeni, a toliko je ukusan da nećete moći da prestanete da jedete. Korica je hrskava, a dodatak bujona pred kraj prženja ga čini i malo mekanim iznutra.
Sastojci:
6 krompira
1 crni luk
1 kašičica soli
1/4 kašičice bibera
1 kašičica slatke paprike
1 kašičica sušenog peršuna
1/2 kašičice sušenog timijana
1 kašičica belog luka u prahu
3 kašike maslinovog ulja
2 kašike putera
1/3 šolje pilećeg bujona
Priprema:
Zagrejte maslinovo ulje i dodajte puter. Kada se istopi stavite krompir isečen na tanje kolutove. Preko dodajte luk isečen na rebarca. Pomešajte sve začine i dodajte i dodajte u tiganj. Dobro promešajte, pa poklopite i kuvajte neko vreme. Sipajte bujon i promešajte i mešajte dok ne malo ne ispari tečnost.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem