Krompir je povrće koje se često koristi u pripremi mnogih jela. Ne košta puno i može da se nađe tokom cele godine, a retko ko će odbiti da ga jede. Od krompira možete da napravite musaku, testo, salate, ali najčešće se služi kao prilog. Pečeni ili prženi krompir se najbolje slaže uz meso ili ribu, a mi vam sada otkrivamo caku za najbolji prženi krompir.
Prženi krompir se priprema najjednostavnije moguće, a sve što treba da uradite jeste da ga isečete po želji i onda da ga pržite u dobro zagrejanom ulju. Ipak, to nije sve. Ako želite da ovaj prilog ima najbolji mogući ukus potrebno je da mu dodate još jedan sastojak.
U pitanju je puter. Kako biste ispržili savršeno ukusan krompir potrebno je da pomešate ulje i puter. Ako nemate puter u frižideru odlična zamena mu je i mast. Ovi sastojci daju poseban šmek i krompir je hrskaviji i ima zlatnu koricu.
Pročitajte i ovo: Kako da poboljšate ukus prženom krompiru
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
Bezglutenski posni slavski kolač
Vazdušaste kiflice zalivene jogurtom
Zapečeni posni prebranac
Najlepši ukrasi za slavske kolače
Recept za najbolji kikiriki puter