Krompir je povrće koje se često koristi u pripremi mnogih jela. Ne košta puno i može da se nađe tokom cele godine, a retko ko će odbiti da ga jede. Od krompira možete da napravite musaku, testo, salate, ali najčešće se služi kao prilog. Pečeni ili prženi krompir se najbolje slaže uz meso ili ribu, a mi vam sada otkrivamo caku za najbolji prženi krompir.
Prženi krompir se priprema najjednostavnije moguće, a sve što treba da uradite jeste da ga isečete po želji i onda da ga pržite u dobro zagrejanom ulju. Ipak, to nije sve. Ako želite da ovaj prilog ima najbolji mogući ukus potrebno je da mu dodate još jedan sastojak.
U pitanju je puter. Kako biste ispržili savršeno ukusan krompir potrebno je da pomešate ulje i puter. Ako nemate puter u frižideru odlična zamena mu je i mast. Ovi sastojci daju poseban šmek i krompir je hrskaviji i ima zlatnu koricu.
Pročitajte i ovo: Kako da poboljšate ukus prženom krompiru
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus