Još u drevnom Rimu postojalo je jelo koje liči na današnje bruskete, a ovo italijansko predjelo se pravi od grilovanog hleba koji se premazuje belim lukom, a onda i preliva maslinovim uljem. Preko možete da ređate namirnice po želji, a najčešće su to paradajz, sir, povrće... Donosimo vam još jedan savršen recept za bruskete koji se prave od pohovanog krompira, a kao nadev se koristi povrće, sir i šunka. Uživajte!

Sastojci:

  • 3 velika krompira
  • 2 jajeta 
  • prezle
  • 1/2 paprike
  • 1 paradajz
  • 1 veza zelenog celera
  • 150 g suhomesnatog po izboru 
  • slatka paprika, beli luk u prahu, italijanski začin
  • 100 g tvrdog sira

Recept za bruskete od pohovanog krompira: 

Oljuštite krompir i operite, pa isecite po dužini na deblje komade. Jaja posolite, pobiberite i pospite slatkom paprikom, pa umutite. Uvaljajte krompir u jaja, a onda i u prezle. Poređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta. U posudi pomešajte seckanu papriku, seckani paradajz, celer i kobasicu. Dobijenu smesu sipajte u tiganj u kojem ste zagrejali malo ulja, pa propržite. Posle minut, dva pospite belim lukom u prahu i italijanskim začinom, pa promešajte. Poklopite i krčkajte još par minuta. Na svako parče krompira sipajte dobijeni nadev i pospite rendanim sirom. Vratite u rernu i pecite na 180°C oko 15 minuta. 

Pročitajte i ovo: Brusketi po receptu italijanskog kuvara

BONUS VIDEO: 

instagram/cookistwow  brusketi sa belim lukom

StvarUkusa/S.B.