Još u drevnom Rimu postojalo je jelo koje liči na današnje bruskete, a ovo italijansko predjelo se pravi od grilovanog hleba koji se premazuje belim lukom, a onda i preliva maslinovim uljem. Preko možete da ređate namirnice po želji, a najčešće su to paradajz, sir, povrće... Donosimo vam još jedan savršen recept za bruskete koji se prave od pohovanog krompira, a kao nadev se koristi povrće, sir i šunka. Uživajte!
Sastojci:
- 3 velika krompira
- 2 jajeta
- prezle
- 1/2 paprike
- 1 paradajz
- 1 veza zelenog celera
- 150 g suhomesnatog po izboru
- slatka paprika, beli luk u prahu, italijanski začin
- 100 g tvrdog sira
Recept za bruskete od pohovanog krompira:
Oljuštite krompir i operite, pa isecite po dužini na deblje komade. Jaja posolite, pobiberite i pospite slatkom paprikom, pa umutite. Uvaljajte krompir u jaja, a onda i u prezle. Poređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta. U posudi pomešajte seckanu papriku, seckani paradajz, celer i kobasicu. Dobijenu smesu sipajte u tiganj u kojem ste zagrejali malo ulja, pa propržite. Posle minut, dva pospite belim lukom u prahu i italijanskim začinom, pa promešajte. Poklopite i krčkajte još par minuta. Na svako parče krompira sipajte dobijeni nadev i pospite rendanim sirom. Vratite u rernu i pecite na 180°C oko 15 minuta.
Pročitajte i ovo: Brusketi po receptu italijanskog kuvara
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem