Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BRUSKETI SA BELIM LUKOM: Savršeno hrskavi i aromatični, idealni za laganu užinu ili predjelo (VIDEO)

Autor Marija Brčić

Brusketi sa belim lukom toliko su hrskavi i aromatični da ćete ih praviti stalno.

 Brusketi sa belim lukom Izvor: Printscreen/YT/Spice Bangla

Ukoliko vam se jede nešto slano, hrskavo i u mediteranskom duhu, naravite bruskete sa belim lukom. Brusketi su italijansko predjelo, koje je vrlo brzo osvojilo ceo svet, a mogu da budu lagani obrok, užina ili predjelo. Savršeno hrskav hleb premazan aromtičnim namazom od belog luka, putera i peršuna. Jednostavno se prave, a ukoliko želite možete da dodate i neki suhomesnati proizvod po ukusu. 

Sastojci:

  • 3 glavice belog luka
  • 70 g putera
  • svež peršun
  • 1 baget 
  • so, biber

Priprema:

Na svakoj glavici belog luka isecite vrhove, poređajte ih na papir za pečenje, posolite i prelijte sa malom maslinovog ulja. Umotajte ih dobro u papir, stavite u rernu i pecite na 180 stepeni oko 50 minuta. Kada se prohlade, jednostavno ih rukama pritisnite i "iscedite" čenove u činiju. Dodajte sitno seckan peršun, omekšali puter, pa dobro izmešajte tako da dobijete kompaktnu smesu. Baget presecite po dužini na pola, pa premažite sa kombinacijom belog luka i putera. Stavite ga u pleh obložen pek papirom i zapecite na 200 stepeni oko 10 minuta, pa kada je pečen isecite na parčiće željene veličine. Recept možete da pogledate u videu u nastavku teksta. 

Pogledajte

00:46
brusketi sa belim lukom
Izvor: instagram/cookistwow
Izvor: instagram/cookistwow

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti