Ukoliko vam se jede nešto slano, hrskavo i u mediteranskom duhu, naravite bruskete sa belim lukom. Brusketi su italijansko predjelo, koje je vrlo brzo osvojilo ceo svet, a mogu da budu lagani obrok, užina ili predjelo. Savršeno hrskav hleb premazan aromtičnim namazom od belog luka, putera i peršuna. Jednostavno se prave, a ukoliko želite možete da dodate i neki suhomesnati proizvod po ukusu. 

Sastojci:

  • 3 glavice belog luka
  • 70 g putera
  • svež peršun
  • 1 baget 
  • so, biber

Priprema:

Na svakoj glavici belog luka isecite vrhove, poređajte ih na papir za pečenje, posolite i prelijte sa malom maslinovog ulja. Umotajte ih dobro u papir, stavite u rernu i pecite na 180 stepeni oko 50 minuta. Kada se prohlade, jednostavno ih rukama pritisnite i "iscedite" čenove u činiju. Dodajte sitno seckan peršun, omekšali puter, pa dobro izmešajte tako da dobijete kompaktnu smesu. Baget presecite po dužini na pola, pa premažite sa kombinacijom belog luka i putera. Stavite ga u pleh obložen pek papirom i zapecite na 200 stepeni oko 10 minuta, pa kada je pečen isecite na parčiće željene veličine. Recept možete da pogledate u videu u nastavku teksta. 

brusketi sa belim lukom instagram/cookistwow

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE