Ukoliko vam se jede nešto slano, hrskavo i u mediteranskom duhu, naravite bruskete sa belim lukom. Brusketi su italijansko predjelo, koje je vrlo brzo osvojilo ceo svet, a mogu da budu lagani obrok, užina ili predjelo. Savršeno hrskav hleb premazan aromtičnim namazom od belog luka, putera i peršuna. Jednostavno se prave, a ukoliko želite možete da dodate i neki suhomesnati proizvod po ukusu.
Sastojci:
- 3 glavice belog luka
- 70 g putera
- svež peršun
- 1 baget
- so, biber
Priprema:
Na svakoj glavici belog luka isecite vrhove, poređajte ih na papir za pečenje, posolite i prelijte sa malom maslinovog ulja. Umotajte ih dobro u papir, stavite u rernu i pecite na 180 stepeni oko 50 minuta. Kada se prohlade, jednostavno ih rukama pritisnite i "iscedite" čenove u činiju. Dodajte sitno seckan peršun, omekšali puter, pa dobro izmešajte tako da dobijete kompaktnu smesu. Baget presecite po dužini na pola, pa premažite sa kombinacijom belog luka i putera. Stavite ga u pleh obložen pek papirom i zapecite na 200 stepeni oko 10 minuta, pa kada je pečen isecite na parčiće željene veličine. Recept možete da pogledate u videu u nastavku teksta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.