Brusketi su najpraktičnije jelo jer se baš lako spremaju, a neverovatno su ukusni. Potreban vam je hleb, a po njemu možete da ređate šta god poželite. Sada vam predlažemo recept za bruskete sa osvežavajućim paradajzom, jer su idealni za leto, pogtovo kada su napolju visoke temeprature. Takođe, dobar su predlog i za laganu večeru ili za druženje sa prijateljima.
Sastojci:
- 4 kašike maslinovog ulja
- 2,5 čena belog luka
- 4 velika paradajza
- svež bosiljak
- 2 kašike balzamika
- 1 kašičica soli
- prstohvat tucane paprike
- baget
Priprema:
Baget isecite na kriške, a zatim premažite maslinovim uljem. Stavite na pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 10-15 minuta. Ostavite da se ohladi 5 minuta, pa polovinom čena istrljajte svako parče. Pre nego što stavite hleb da se peče, na maslinovom ulju propržite tanko sečen beli luk. U posudi pomešajte paradajz isečen na kockice, isečen bosiljak, balzamiko, so, tucanu papriku i dodajte maslonovo ulje sa belim lukom. Dobro promešajte i ostavite u frižideru pola sata. Sipajte na hleb i brusketi su gotovi.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus