Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BRUSKETI SU IDEALNI ZA LAGANU VEČERU: Hleb krcka u ustima, a paradajz osvežava - nikad lakša priprema

Autor Sanja Belinić

Italijanska kuhinja spada među popularnije u svetu, pa tako ne čudi što svi obožavaju bruskete, čak i one jednostavne, kao što su ovi sa paradajzom.

 Brusketi sa paradajzom Izvor: Printscreen/Delish

Brusketi su najpraktičnije jelo jer se baš lako spremaju, a neverovatno su ukusni. Potreban vam je hleb, a po njemu možete da ređate šta god poželite. Sada vam predlažemo recept za bruskete sa osvežavajućim paradajzom, jer su idealni za leto, pogtovo kada su napolju visoke temeprature. Takođe, dobar su predlog i za laganu večeru ili za druženje sa prijateljima. 

Sastojci: 

  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 2,5 čena belog luka
  • 4 velika paradajza
  • svež bosiljak
  • 2 kašike balzamika
  • 1 kašičica soli
  • prstohvat tucane paprike
  • baget

Možda će vas zanimati

Priprema:

Baget isecite na kriške, a zatim premažite maslinovim uljem. Stavite na pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 10-15 minuta. Ostavite da se ohladi 5 minuta, pa polovinom čena istrljajte svako parče. Pre nego što stavite hleb da se peče, na maslinovom ulju propržite tanko sečen beli luk. U posudi pomešajte paradajz isečen na kockice, isečen bosiljak, balzamiko, so, tucanu papriku i dodajte maslonovo ulje sa belim lukom. Dobro promešajte i ostavite u frižideru pola sata. Sipajte na hleb i brusketi su gotovi. 

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti