Italijanska kuhinja je poznata širom sveta, a šta god da naprave postane popularno u trenutku. Pored specijalitata kao što je pasta, pica..., postoje i drugi recepti koji će vas oduševiti već na prvi zalogaj. Reč je o brusketima, a njih možete da služite za doručak, večeru ili užinu. Danas vam predlažemo recept za autentične italjanske bruskete sa paradajzom, a vi možete da dodajete sastojke po želji.
- Sastojci:
- 2 paradajza
- 5 listova svežeg bosiljka
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1/2 kašičice sušenog origana
- prstohvat soli
- 1 kašičica balzamiko sirćeta
- 1 baget
- 1 čen belog luka
Priprema:
Isecite paradajz na kockice, pa dodajte sitno seckani bosiljak. Zatim posolite, pospite origanom, pa prelijte maslinovim uljem (1,5 kašika), kao i balzamiko sirćetom. Promešajte i ostavite u frižideru da se ohladi dok pripremate hleb. Hleb isecite ukoso na kriške, a čenu belog luka isecite vrh, pa većim delom istrljajte hleb. Zatim premažite hleb maslinovim uljem i stavite u gril tiganj. Ako nemate tiganj ispecite ga kratko u rerni, samo da dobije koricu. Preko stavite paradajz i služite.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus