Italijanska kuhinja je poznata širom sveta, a šta god da naprave postane popularno u trenutku. Pored specijalitata kao što je pasta, pica..., postoje i drugi recepti koji će vas oduševiti već na prvi zalogaj. Reč je o brusketima, a njih možete da služite za doručak, večeru ili užinu. Danas vam predlažemo recept za autentične italjanske bruskete sa paradajzom, a vi možete da dodajete sastojke po želji. 

  • Sastojci:
  • 2 paradajza
  • 5 listova svežeg bosiljka
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1/2 kašičice sušenog origana
  • prstohvat soli
  • 1 kašičica balzamiko sirćeta
  • 1 baget
  • 1 čen belog luka

Priprema:
Isecite paradajz na kockice, pa dodajte sitno seckani bosiljak. Zatim posolite, pospite origanom, pa prelijte maslinovim uljem (1,5 kašika), kao i balzamiko sirćetom. Promešajte i ostavite u frižideru da se ohladi dok pripremate hleb. Hleb isecite ukoso na kriške, a čenu belog luka isecite vrh, pa većim delom istrljajte hleb. Zatim premažite hleb maslinovim uljem i stavite u gril tiganj. Ako nemate tiganj ispecite ga kratko u rerni, samo da dobije koricu. Preko stavite paradajz i služite. 

Izvor: Stvar ukusa