Rižoto je italijanski specijalitet od pirinča u koji možete da dodajte sastojke po želji. Osnovni (pored pirinča) je luk, bujon, belo vino i parmezan, a mi vam predlažemo da umesto povrća ili mesa dodate vrganje. Ovako pripremljen rižoto svima će se dopasti, a vama neće oduzeti puno vremena za pripremu. 

  • Sastojci: 
  • 1 šolja pirinča kratkog zrna 
  • 4-6 šolja pilećeg bujona 
  • 1/2 ljubičastog luka 
  • 300 g vrganja
  • 1 kocka putera 
  • 2 čena belog luka 
  • sveža majčina dušica 
  • 100 ml belog vina 
  • parmezan

Priprema:
Uzmite duboku šepru i sipajte malo maslinovog ulja. Kada se zagreje propržite sitno seckani ljubičasti luk. Kada omekša dodajte i seckane vrganje, kao i puter. Kada pečurke malo omekšaju dodajte mleveni beli luk, kao i seckanu majčinu dušicu. Posolite i pobiberite. Dodajte opran pirinač i belo vino, pa ponovo promešajte.Postepeno sipajte bujon (kocku supe pomešajte sa vrelom vodom) i mešajte sve vreme. Kuvajte nekih 15-20 minuta. Na kraju pospite parmezanom i promešajte. Prijatno!

Izvor: Stvar ukusa