Ako volite da jedete džigericu, a ne želite da je spremate na jedan isti način, mi vam predlažemo da isprobate ovaj recpet. Džigericu napravite kao ražnjiće, a umesto da je pržite pecite je u rerni. Nije vam potrebno ništa specijalno, samo par začina, mast i meso. Ovako pripremljenu džigericu možete da služite uz salatu.
- Sastojci:
- 500 g svinjske džigerice
- 150 g svinjske masnoće
- 2 kašičice kima
- 2 kašičice tucane paprike
- 1 kašičica sumaka (začin)
- 2 kašičice slatke paprike
Priprema:
Isecite džigericu i masnoću na kockice, pa pomešajte u posudi. Pospite kimom, tucanom paprikom, sumakom, slatkom paprikom i posolite. Dobro sjedinite rukama, a zatim uzmite štapić za ražnjić, pa stavite prvo masnoću, zatim dve kockice džigerice, opet masnoću, dve kockice džigerice i tako dok ne popunite štapić. Poređajte na pleh obložen pek papirom i pecite u rerni na 200°C dok ne dobije lepu zlatnu boju.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus