Ako volite da jedete džigericu, a ne želite da je spremate na jedan isti način, mi vam predlažemo da isprobate ovaj recpet. Džigericu napravite kao ražnjiće, a umesto da je pržite pecite je u rerni. Nije vam potrebno ništa specijalno, samo par začina, mast i meso. Ovako pripremljenu džigericu možete da služite uz salatu.

  • Sastojci:
  • 500 g svinjske džigerice 
  • 150 g svinjske masnoće 
  • 2 kašičice kima
  • 2 kašičice tucane paprike 
  • 1 kašičica sumaka (začin) 
  • 2 kašičice slatke paprike 

Priprema: 
Isecite džigericu i masnoću na kockice, pa pomešajte u posudi. Pospite kimom, tucanom paprikom, sumakom, slatkom paprikom i posolite. Dobro sjedinite rukama, a zatim uzmite štapić za ražnjić, pa stavite prvo masnoću, zatim dve kockice džigerice, opet masnoću, dve kockice džigerice i tako dok ne popunite štapić. Poređajte na pleh obložen pek papirom i pecite u rerni na 200°C dok ne dobije lepu zlatnu boju. 

Izvor: Stvar ukusa