Italijani ne mogu da zamisle neko slavlje ili užinu bez brusketa. Ovo jednostavno jelo od prepečenog hleba sa ukusnim nadevima ulepšaće svaku trpezu, a možete da ih pripremite na milion načina. Pored standardnih recepata za brsukete, predlažemo vam da slavsku trpezu obogatite i ovim. Reč je o brusketima sa kajmakom i pečenim paprikama. Sigurni smo da ćete se oduševiti.
- Sastojci:
- 1 baget
- maslinovo ulje
- 1,5 kašika sirćeta
- 1 kašika meda
- 2 kašičice seckanog timijana
- 1 tegla pečenih paprika
- malo tucane paprike
- 1 crni luk
- 2 kašike seckanog peršuna
- kajmak
- beli luk ili masline (po želji)
Priprema:
isecite baget ukoso na kriške, pa premažite maslinovim ulje sa obe strane. Posolite i pobiberite, pa poređajte na pleh. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 10 minuta. Za to vreme u posudi pomešajte 3 kašike maslonovog ulja, med i sirće, pa dodajte seckani timijan i tucanu papriku. Promešajte i dodajte seckanu pečenu papriku i mleveni ili rendani crni luk. Sve dobro sjedinite i dodajte seckani peršun. Premažite tostirani hleb kajmakom, pa preko stavite po kašiku dve smese sa pečenim paprikama. Pospite seckanim belim lukom ili seckanim maslinama, ako želite. Ako vam je med previše u ovoj kombinaciji slobodno ga izabacite.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem