Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ĆUFTE SA PIRE KROMPIROM - SPECIJALITET SA BRIONA: Jelo koje je Jovanka stalno spremala Titu

Ako želite da napravite savršen ručak, onda isprobajte Jovankin recept za ćufte sa pire krompirom zapečene u rerni. Uživajte!

 Zapečene ćufte sa krompirom Izvor: Shutterstock

Svi znaju da je Josip Broz Tito bio veliki gurman, a njegovo ime nosi i starinski kolač s orasima. Jovanka Broz je često svom mužu pripremala ukusna jela, kao što je višegradski kupus, ali i ovaj specijalitet sa Briona - ćufte sa krompirom. Sprema se kao i naše ćufte u paradajz sosu, samo se ređaju drugačije i peku se u rerni. 

  • Sastojci:
  • 1 kg krompira
  • 500 g mlevenog mesa
  • 2 jajeta 
  • 150 g slanine
  • 250 g tvrdog sira
  • 50 g putera 
  • 50 ml ulja
  • 1 kašičica origana 
  • 250 ml paradajz sos

Priprema:

Krompir isecite i skuvajte, a dok se krompir kuva pripremite smesu za ćufte. U posudu stavite mleveno meso i dodajte mleveni beli i seckani crni luk. U smesu dodajte i sitno seckanu slaninu, pa dodajte jaja i začine po želji. Dobro sjedinite sastojke i pokrijte providnom folijom, pa ostavite pola sata. Zatim oblikujte ćufte. U posudi sipajte sok od paradajza i ulje, kao i origano, pa promešajte. Gotov krompir procedite i pomešajte sa puterom, pa ispasirajte. Dodajte rendani sir (ostavite malo da pospete po vrhu) i dobro sjedinite. Stavite na dno vatrostalne posude. Preko sipajte paradajz sos i poređajte ćufte.Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta. Zatim pospite preostalim rendanim sirom i pecite još 15 minuta.

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

00:14
Pileće ćufte iz blendera
Izvor: Instagram/foodiies_lifee
Izvor: Instagram/foodiies_lifee

Izvor: StvarUkusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti