Sastojci:
- 6 traka slanine, isečenih na kockice
- 380 g oljuštenog krompira, isečenog na kockice
- 1 mala šargarepa, narendana
- 65 g seckanog luka
- 1 kašika sušenog peršuna
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice bibera
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 400 ml pilećeg bujona
- 3 kašike višenamenskog brašna
- 380 ml mleka
- 230 g topljenog sira, isečenog na kockice
Recept za čorbu od krompira:
Za ovu čorbu u velikom tiganju pržite slaninu na srednjoj vatri dok ne postane hrskava, povremeno mešajući. Dodajte povrće, začine i bujon i pustite da proključa. Smanjite toplotu i dinstajte poklopljeno, dok krompir ne omekša, 10-15 minuta.
Mešajte brašno i mleko dok smesa ne postane glatka i umešajte u supu. Dovedite do ključanja, stalno mešajući pa kuvajte i mešajte dok se ne zgusne, oko 2 minuta. Umešajte sir dok se ne rastopi. Servirajte i uživajte. Ukoliko volite čorbe, možda ćete želeti da napravite i najbolju domaću čorbu za štedljive domaćice od kupusa, paradajza i krompira.
Pročitajte kako se pravi pileća čorba sa četiri vrste povrća i začinskim biljem
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Sočni kolač od pistaća gotov za sat vremena
Piletina Stroganov za praznični ručak
Pileća vekna sa povrćem
Svečana kokos torta za drugi dan Uskrsa