Sastojci:

  • 6 traka slanine, isečenih na kockice
  • 380 g oljuštenog krompira, isečenog na kockice
  • 1 mala šargarepa, narendana
  • 65 g seckanog luka
  • 1 kašika sušenog peršuna
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • 400 ml pilećeg bujona
  • 3 kašike višenamenskog brašna
  • 380 ml mleka
  • 230 g topljenog sira, isečenog na kockice

Recept za čorbu od krompira:

Za ovu čorbu u velikom tiganju pržite slaninu na srednjoj vatri dok ne postane hrskava, povremeno mešajući. Dodajte povrće, začine i bujon i pustite da proključa. Smanjite toplotu i dinstajte poklopljeno, dok krompir ne omekša, 10-15 minuta.

Mešajte brašno i mleko dok smesa ne postane glatka i umešajte u supu. Dovedite do ključanja, stalno mešajući pa kuvajte i mešajte dok se ne zgusne, oko 2 minuta. Umešajte sir dok se ne rastopi. Servirajte i uživajte. Ukoliko volite čorbe, možda ćete želeti da napravite i najbolju domaću čorbu za štedljive domaćice od kupusa, paradajza i krompira.

Pročitajte kako se pravi pileća čorba sa četiri vrste povrća i začinskim biljem

BONUS VIDEO

Recept za domaću ćureću čorbu sa knedlama  Instagram/thesaltycooker

StvarUkusa