Sastojci:

  • 200 g špageta
  • 1 crvena ljuta paprika, sitno iseckana
  • 2 ljutike, sitno iseckane
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • korica 1 limuna, izrendana
  • 1 kašika crvenog vinskog sirćeta
  • 2 kašičice šećera
  • 300 g paradajza, isečenog na kockice
  • 125 g mocarele, isečene na komade
  • šaka listova bosiljka, za posluživanje

Recept za pastu sa svežim paradajz sosom:

Skuvajte pastu prema uputstvima na pakovanju. U međuvremenu stavite ljutu papriku, ljutiku, ulje, limunovu koricu, sirće, šećer i paradajz u blender. Ubacite morsku so i sveže mleveni crnog bibera i sve zajedno izblendirajte.

Ocedite testeninu i pomešajte sa paradajz sosom i mocarelom. Preko toga pospite bosiljak i odmah servirajte.

Pasta sa svežim paradajz sosom je nešto najaromatičnije i najukusnije, prestaćete da koristite kupovne sosove. Ukoliko volite pastu, možda ćete želeti da napravite i pastu sa karfiolom i belim lukom.

Pročitajte i kako se pravi začinjena pasta sa ćuretinom

BONUS VIDEO

Instagram/dinner_at_hols  Recept za zapečenu pastu sa mlevenim mesom i sirom

StvarUkusa