Sastojci:
- 3 kašike maslinovog ulja
- 250 g seckanog luka
- 190 g seckane šargarepe
- 190 g seckanog celera
- 2 kašike paradajz paste
- 4 kašičice mlevenog belog luka
- 1/2 kašičice bibera
- 1/2 kašičice morske soli
- 1/4 kašičice tucane crvene paprike
- 400 g paradajza isečenog na kockice
- 1,5 l povrtnog bujona
- 250 g seckanog krompira
- 400 g iseckanog kupusa
- 2 lovorova lista
- 130 g smrznutog graška
- 1/2 kašičice jabukovog sirćeta
Recept za čorba od kupusa, paradajza i krompira:
Za čorbu od kupusa, paradajza i krompira zagrejte maslinovo ulje u velikom loncu na srednjoj vatri. Dodajte luk, šargarepu, celer i paradajz pastu. Pržite, često mešajući, dok povrće ne omekša,8 do 10 minuta. Dodajte beli luk, biber, so i ljuspice crvene paprike. Pržite, mešajući, jedan minut. Sipajte paradajz i bujon.
Dodajte krompir, kupus i lovorov list. Pojačajte vatru na srednju i dovedite čorbu do ključanja. Delimično pokrijte lonac poklopcem, a zatim smanjite vatru da održite lagano ključanje. Krčkajte 20 minuta ili dok krompir i ostalo povrće ne omekšaju. Dodajte smrznuti grašak i kuvajte još pet minuta. Sklonite lonac sa vatre i izvadite lovorovlist. Umešajte jabukovo sirće, začinite sa još soli, bibera ili sirćeta. Servirajte.
Čorbu od povrća možete da pripremate sa satojcima po želji, ali ova kombinacija je najjeftinija. Ukoliko volite jela na kašiku, možda ćete želeti da napravite i čorbu od povrća i govedine.
Pročitajte i recept za ćureću čorbu sa povrćem
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus