Pesto od sremuša možete da koristite uz pastu, picu ili veče sa prijateljima uz slani tortilja čips i različite sosove. Ukoliko volite da pravite svoj pesto, možda ćete želeti da isprobate i recept za originalni pesto od bosiljka. Evo i kakod da ga naparavite od sremuša!
Sastojci:
- 6 velikih listova sremuša
- 60 g rendanog kačkavalja
- 40 g listova svežeg bosiljka
- 1 čen belog luka, prepolovljen
- 1/4 kašičice soli
- 30 g oraha
- 60 ml maslinovog ulja
Recept za domaći pesto od belog luka:
Stavite sremuš, kačkavalj, bosiljak, beli luk i so u blender i blendirajte dok ne postane kremasto. Dodajte orahe,i ponovo blendirajte dok se sve ne sjedini. Tokom blendiranja postepeno dodajte ulje u stalnom mlazu. Čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi u frižideru do 5 dana. Servirajte uz tortilja čips ili sa pastom.
Pročitajte kako da kod kuće napravite tahini sos
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus