Pesto od sremuša možete da koristite uz pastu, picu ili veče sa prijateljima uz slani tortilja čips i različite sosove. Ukoliko volite da pravite svoj pesto, možda ćete želeti da isprobate i recept za originalni pesto od bosiljka. Evo i kakod da ga naparavite od sremuša!

Sastojci:

  • 6 velikih listova sremuša
  • 60 g rendanog kačkavalja
  • 40 g listova svežeg bosiljka
  • 1 čen belog luka, prepolovljen
  • 1/4 kašičice soli
  • 30 g oraha
  • 60 ml maslinovog ulja

Recept za domaći pesto od belog luka:

Stavite sremuš, kačkavalj, bosiljak, beli luk i so u blender i blendirajte dok ne postane kremasto. Dodajte orahe,i ponovo blendirajte dok se sve ne sjedini. Tokom blendiranja postepeno dodajte ulje u stalnom mlazu. Čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi u frižideru do 5 dana. Servirajte uz tortilja čips ili sa pastom. 

Pročitajte kako da kod kuće napravite tahini sos

BONUS VIDEO

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Kako se pravi roštilj sos Izvor: Kako se pravi roštilj sos

StvarUkusa/L.S.