Pesto od sremuša možete da koristite uz pastu, picu ili veče sa prijateljima uz slani tortilja čips i različite sosove. Ukoliko volite da pravite svoj pesto, možda ćete želeti da isprobate i recept za originalni pesto od bosiljka. Evo i kakod da ga naparavite od sremuša!
Sastojci:
- 6 velikih listova sremuša
- 60 g rendanog kačkavalja
- 40 g listova svežeg bosiljka
- 1 čen belog luka, prepolovljen
- 1/4 kašičice soli
- 30 g oraha
- 60 ml maslinovog ulja
Recept za domaći pesto od belog luka:
Stavite sremuš, kačkavalj, bosiljak, beli luk i so u blender i blendirajte dok ne postane kremasto. Dodajte orahe,i ponovo blendirajte dok se sve ne sjedini. Tokom blendiranja postepeno dodajte ulje u stalnom mlazu. Čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi u frižideru do 5 dana. Servirajte uz tortilja čips ili sa pastom.
Pročitajte kako da kod kuće napravite tahini sos
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem