Bela pica je poznata u italijanskim restoranima i pravi se sa mocarelom, rikotom i parmezanom. Premazuje se mešavinom ulja i belog luka kojom se prvo premazuje testo. Ukoliko volite picu, možda ćete želeti da je napravite i sa pestom, pinjolima i tri vrste sira. Evo i kako se pravi bela pica!

Sastojci:

  • gotovo testo za picu
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 3 čena belog luka, izrendana sitno
  • 60 g rikota sira
  • 1/2 kašičice sušenog bosiljka
  • 1/4 kašičice sušenog origana
  • 1/8 kašičice bibera
  • 230 g mocarela sira, tanko isečenog
  • 40 g iseckanog parmezana

Recept za belu picu:

Zagrejte rernu na 200°. Stavite testo na pleh koji je prethodno nauljen. Pecite dok ivice ne porumene, 10-12 minuta. Kombinujte ulje i beli luk pa rasporediti preko kore. U maloj činiji pomešajte rikotu, bosiljak, origano i biber, a zatim rasporedite preko mešavine belog luka.

Odozgo poređajte mocarelu. Pospite parmezanom. Pecite na donjoj rešetki dok se ne zagreje i kora ne porumeni, 10-12 minuta. Ostavite da odstoji 10 minuta pre serviranja. Po želji pospite pahuljicama crvene paprike. Uživajte!

Pročitajte kako se pravi sicilijanska pica

BONUS VIDEO

tiktok/@explorewithahjussi Bomba Pica

StvarUkusa/L.S.