Bela pica je poznata u italijanskim restoranima i pravi se sa mocarelom, rikotom i parmezanom. Premazuje se mešavinom ulja i belog luka kojom se prvo premazuje testo. Ukoliko volite picu, možda ćete želeti da je napravite i sa pestom, pinjolima i tri vrste sira. Evo i kako se pravi bela pica!
Sastojci:
- gotovo testo za picu
- 2 kašike maslinovog ulja
- 3 čena belog luka, izrendana sitno
- 60 g rikota sira
- 1/2 kašičice sušenog bosiljka
- 1/4 kašičice sušenog origana
- 1/8 kašičice bibera
- 230 g mocarela sira, tanko isečenog
- 40 g iseckanog parmezana
Recept za belu picu:
Zagrejte rernu na 200°. Stavite testo na pleh koji je prethodno nauljen. Pecite dok ivice ne porumene, 10-12 minuta. Kombinujte ulje i beli luk pa rasporediti preko kore. U maloj činiji pomešajte rikotu, bosiljak, origano i biber, a zatim rasporedite preko mešavine belog luka.
Odozgo poređajte mocarelu. Pospite parmezanom. Pecite na donjoj rešetki dok se ne zagreje i kora ne porumeni, 10-12 minuta. Ostavite da odstoji 10 minuta pre serviranja. Po želji pospite pahuljicama crvene paprike. Uživajte!
Pročitajte kako se pravi sicilijanska pica
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus