Sastojci:
- 120 g majoneza
- 1 mali kiseli krastavčić, sitno seckani
- 1 kašika svežeg limunovog soka, plus još po ukusu
- 1 kašika kapara, seckanih
- 1 kašika seckane sveže mirođije
- 1 kašičica Vorčester sosa
- 1/2 kašičice senfa
- so i biber, po ukusu
Pogledajte kako se pravi:
Recept za domaći tartar sos:
Kako biste napravili ovaj sos pomešajte majonez, kisele krastavce, limunov sok, kapare, mirođiju, Vorčester sos i senf u maloj posudi i mešajte dok se dobro ne sjedine.
Začinite prstohvatom soli i bibera. Ukus zatim prilagodite dodatnim limunovim sokom. Za najbolji ukus, poklopite i ostavite u frižideru najmanje 30 minuta. Čuvajte dobro pokriveno u frižideru nedelju dana. Možda ćete želeti da napravite i najbolji bešamel sos na italijanski način.
Pročitajte kako se pravi original burger sos
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Namirnice koje mogu da zamene ulje u receptima
Zapečene ćuftice od mlevenog pilećeg mesa sa crvenim kupusom
Pileća krilca sa belim lukom i parmezanom
Domaći nutela keksići
Svinjski file u sosu od meda i belog luka