Sastojci:

  • 120 g majoneza
  • 1 mali kiseli krastavčić, sitno seckani
  • 1 kašika svežeg limunovog soka, plus još po ukusu
  • 1 kašika kapara, seckanih
  • 1 kašika seckane sveže mirođije
  • 1 kašičica Vorčester sosa
  • 1/2 kašičice senfa
  • so i biber, po ukusu

Pogledajte kako se pravi: 

Recept za domaći tartar sos:

Kako biste napravili ovaj sos pomešajte majonez, kisele krastavce, limunov sok, kapare, mirođiju, Vorčester sos i senf u maloj posudi i mešajte dok se dobro ne sjedine.

Začinite prstohvatom soli i bibera. Ukus zatim prilagodite dodatnim limunovim sokom. Za najbolji ukus, poklopite i ostavite u frižideru najmanje 30 minuta. Čuvajte dobro pokriveno u frižideru nedelju dana. Možda ćete želeti da napravite i najbolji bešamel sos na italijanski način.

Pročitajte kako se pravi original burger sos

BONUS VIDEO

TikTok/ vellacooks Kako se pravi roštilj sos

StvarUkusa