1. Ocedite i isperite tofu: Nežno ocedite tofu i isperite ga pod tekućom vodom. Dobro je ukoliko se lomi tokom ispiranja. Zatim stavite tofu u blender.


Sastojci:

230g mekanog tofu sira

2 do 3 kašike biljnog ulja bez mirisa (ulazi u obzir i ulje od uljane repice)

1 do 2 kašike limunovog soka ili jabukovog sirćeta

1/2 kašičica soli

1/2 kašičica dižon ili žutog senfa

1/2 kašičice nektara od agave ili drugog zaslađivača, ukoliko volite blago sladak majonez

2. Kombinujte sastojke za majonez: Dodajte ulje, sirće i so u smesu sa tofu sirom. Počnite sa manjom ili preporučenom količinom. Ukoliko želite, možete dodati kasnije još.

3. Mutite dok ne bude kremasta: Mutite smesu konstantno dok ne bude kremasta. Ukoliko je potrebno, zaustavite blender i  očistite smesu sa strane.

4. Probajte i popravite: Dodajte više maslinovog ulja za kremastiji i bogatiji majonez ili kašiku vode da omekša smesu. Dodajte senf ili agavu, limunov sok ili sirće, ili više soli, po vašem ukusu.

Stavite majonez u frižider na nedelju dana.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs