1. Ocedite i isperite tofu: Nežno ocedite tofu i isperite ga pod tekućom vodom. Dobro je ukoliko se lomi tokom ispiranja. Zatim stavite tofu u blender.
2. Kombinujte sastojke za majonez: Dodajte ulje, sirće i so u smesu sa tofu sirom. Počnite sa manjom ili preporučenom količinom. Ukoliko želite, možete dodati kasnije još.
3. Mutite dok ne bude kremasta: Mutite smesu konstantno dok ne bude kremasta. Ukoliko je potrebno, zaustavite blender i očistite smesu sa strane.
4. Probajte i popravite: Dodajte više maslinovog ulja za kremastiji i bogatiji majonez ili kašiku vode da omekša smesu. Dodajte senf ili agavu, limunov sok ili sirće, ili više soli, po vašem ukusu.
Stavite majonez u frižider na nedelju dana.
Izvor: stvarukusa.rs
Harmonika pita sa paradajzom, lukom i kačkavaljem
Gazirani domaći sok od zove
Kroasani sa prelivom od meda – zdravija verzija omiljenog peciva
Domaći turski sladoled sa 3 ukusa - čokolada, višnja i kikiriki
Godinama kuvate pasulj pogrešno – zbog ovoga vas nadima i umara