1. Ocedite i isperite tofu: Nežno ocedite tofu i isperite ga pod tekućom vodom. Dobro je ukoliko se lomi tokom ispiranja. Zatim stavite tofu u blender.
2. Kombinujte sastojke za majonez: Dodajte ulje, sirće i so u smesu sa tofu sirom. Počnite sa manjom ili preporučenom količinom. Ukoliko želite, možete dodati kasnije još.
3. Mutite dok ne bude kremasta: Mutite smesu konstantno dok ne bude kremasta. Ukoliko je potrebno, zaustavite blender i očistite smesu sa strane.
4. Probajte i popravite: Dodajte više maslinovog ulja za kremastiji i bogatiji majonez ili kašiku vode da omekša smesu. Dodajte senf ili agavu, limunov sok ili sirće, ili više soli, po vašem ukusu.
Stavite majonez u frižider na nedelju dana.
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus