1. Ocedite i isperite tofu: Nežno ocedite tofu i isperite ga pod tekućom vodom. Dobro je ukoliko se lomi tokom ispiranja. Zatim stavite tofu u blender.
2. Kombinujte sastojke za majonez: Dodajte ulje, sirće i so u smesu sa tofu sirom. Počnite sa manjom ili preporučenom količinom. Ukoliko želite, možete dodati kasnije još.
3. Mutite dok ne bude kremasta: Mutite smesu konstantno dok ne bude kremasta. Ukoliko je potrebno, zaustavite blender i očistite smesu sa strane.
4. Probajte i popravite: Dodajte više maslinovog ulja za kremastiji i bogatiji majonez ili kašiku vode da omekša smesu. Dodajte senf ili agavu, limunov sok ili sirće, ili više soli, po vašem ukusu.
Stavite majonez u frižider na nedelju dana.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs