Super izbor za svaki porodični ručak u zimskim danima.
Sastojci:
- 1 kg šargarepe
- 300 gr crnog luka
- 1 kašičica mlevenog kima
- 2 kašike ulja
- 1,5 l bujona od povrća
- 1 šolja pavlake za kuvanje
- 1 vezica svežeg bosiljka ili tucana paprika po želji
- Za knedle:
- 1 šoljica pšeničnog griza ili krupno mlevenog brašna
- 120 ml polumasnog mleka
- 1 kašičica praška za pecivo
Priprema:
Rernu zagrejati na 180 C. Oljuštene i naseckane šargarepe i luk posolite, pobiberite i pospite kimom i uljem pa ispecite u plehu, na papiru za pečenje.
Zamesite testo od brašna i mleka, dodajte prašak za pecivo, razvucite u trake debele oko 1 cm pa isecite na knedlice i ostavite da odstoje.
Pečene šargarepe i luk sameljite, dodajte u provreli bujon, pa u njemu skuvajte i knedle. Umešajte pavlaku i pospite bosiljkom ili paprikom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus