Sastojci:

  • 450 g kuvanog pilećeg belog mesa, isečenog na kockice
  • 470 g čeri paradajza isečenog na pola
  • 240 g celera, presečenog po dužini, a zatim isečenog na kriške
  • 120 g crvenog luka, sitno seckanog
  • 240 g oraha, pečenih i grubo iseckanih

Preliv za pileću salatu:

  • 120 g majoneza
  • 120 g pavlake
  • 2 kašike limunovog soka
  • 2 kašike mirođije, sitno iseckane
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice crnog bibera

Recept za prazničnu pileću salatu:

Za salatu prvo stavite orahe na suvi tiganj na slabiju vatru i tostirajte ih 3-5 minuta, često mešajući dok ne postanu zlatne boje. Zatim ih prebacite na dasku za sečenje i krupno iseckajte i ostavite da se ohlade. U velikoj posudi za mešanje pomešajte piletinu isečenu na kockice, čeri paradajz, narezan celer, seckani luk i ohlađene orahe.

U posudu dodajte sve sastojke za dresing i promešajte da se sjedine. Dodajte sav preliv u salatu i mešajte dok salata ne bude ravnomerno obložena dresingom. Pokrijte i stavite u frižider dok ne budete servirali. Možda ćete želeti da napravite i prelepu prazničnu salatu u obliku jelke.

Pročitajte kako se pravi slagana salata sa krompirom, jajima i tunjevinom

BONUS VIDEO

Instagram/lacucinadivane Recept za rižoto salatu sa tunjevinom i graškom

StvarUkusa