Sastojci:
- 450 g kuvanog pilećeg belog mesa, isečenog na kockice
- 470 g čeri paradajza isečenog na pola
- 240 g celera, presečenog po dužini, a zatim isečenog na kriške
- 120 g crvenog luka, sitno seckanog
- 240 g oraha, pečenih i grubo iseckanih
Preliv za pileću salatu:
- 120 g majoneza
- 120 g pavlake
- 2 kašike limunovog soka
- 2 kašike mirođije, sitno iseckane
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice crnog bibera
Recept za prazničnu pileću salatu:
Za salatu prvo stavite orahe na suvi tiganj na slabiju vatru i tostirajte ih 3-5 minuta, često mešajući dok ne postanu zlatne boje. Zatim ih prebacite na dasku za sečenje i krupno iseckajte i ostavite da se ohlade. U velikoj posudi za mešanje pomešajte piletinu isečenu na kockice, čeri paradajz, narezan celer, seckani luk i ohlađene orahe.
U posudu dodajte sve sastojke za dresing i promešajte da se sjedine. Dodajte sav preliv u salatu i mešajte dok salata ne bude ravnomerno obložena dresingom. Pokrijte i stavite u frižider dok ne budete servirali. Možda ćete želeti da napravite i prelepu prazničnu salatu u obliku jelke.
Pročitajte kako se pravi slagana salata sa krompirom, jajima i tunjevinom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Posne paprike punjene belim pasuljem za Svetog Nikolu
Praznični venac od rol viršli
Novogodišnji sitni kolači sa lešnikom
Posni rolat sa spanaćem za Svetog Nikolu
Praznični domaći krekeri sa musom od krem sira i tunjevine