Sastojci:

  • 3 srednja kuvana krompira
  • 1 kuvana šargarepa
  • 4 kuvana jajeta
  • 200 g slane pastrmke ili šunke
  • 4 mala kisela krastavca
  • 1/2 crnog luka
  • majonez
  • dve veze mirođije
  • semenke nara

Pogledajte kako se pravi:

Recept za prelepu prazničnu salatu u obliku jelke:

Za ovu salatu prvo krompir, luk i ribu ili šunku isecite na kockice i izmešajte. Stavite na tanjir u obliku jelke - trougla sa donjim, širim delom u malo polukružnom obliku. Premažite majonezom. Zatim stavite sloj šargarepe isečene na kockice i ponovo premažite majonezom.

Zatim poređajte sloj narezanih krastavaca i majoneza. Odvojite jaja na žumanca i belance. Narendajte žumanca na sitno rende pospite preko salate i dodajte još jedan sloj majoneza. Belanca narendajte na krupno rende i rasporedite po celoj salati. Ovaj sloj dobro premažite majonezom. Za ukras sitno iseckajte mirođiju i pospite salatu po vrhu i sa strana, tako da potpuno prekrijete salatu-jelku.

Napravite od majoneza tankim linijama šare koje će predstavljati ukrasne trake na jelci i rasporedite semenke nara koje će izgledati poput lampica. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i pileću salatu sa orasima i suvim šljivama.

Pročitajte kako se pravi svečana salata sa piletinom i jajima

BONUS VIDEO

Instagram/ _eating_with_emily Kako se pravi najbolja grčka salata

StvarUkusa