Sastojci:

  • 350 g kuvanog pilećeg filea
  • 3 tvrdo kuvana jajeta
  • 1 kuvana srednja šargarepa
  • 3 kisela krastavca
  • 100 g rendanog kačkavalja
  • 300 g majoneza
  • bobice nara za dekoraciju

Pogledajte kako se pravi: 

Recept za svečanu salatu sa piletinom i jajima:

Kako biste napravili ovu salatu prvo skuvajte pileći file. Sipajte oko 1,5 l vode u šerpu i pustite da provri. Zatim ubacite meso, dodjte 1-2 lista lovora, mleveni crni biber i so po ukusu. Kuvajte 30-40 minuta, a zatim ostavite ispod poklopca, dok se potpuno ne ohladi.

File sitno iseckajte. Takođe isecite krastavce na male kocke. Šargarepu i sir narendajte na krupno rende. Odvojite jaja na žumanca i belanca. Rukama izmrvite žumanca u sir, a belanaca takođe izrendajte.

Na tanjir za serviranje stavite kockice seckanog pilećeg filea pa ih prelijte majonezom praveći mrežicu. Zatim poređajte sloj narezanih krastavaca i još malo majoneza. Potom stavite sloj šargarepe i malo majoneza.

Preko cele salate ravnomerno rasporedite sloj rendanog sira i žumanaca i potpuno premažite majonezom. Odozgo pospite rendanim belancetom. Ukrasite bobicama nara. Stavite salatu u frižider na 1-2 sata da se dobro ohladi. Možda ćete želeti da napravite i slavsku salatu sa kukuruzom i piletinom.

Pročitajte kako se pravi kremasta salata sa jajima i sitnim belim sirom

BONUS VIDEO

Instagram/ _eating_with_emily Kako se pravi najbolja grčka salata

StvarUkusa