Sastojci:
- 800 g crnog pasulja iz konzerve
- 1/2 velikog krastavca, iseckanog
- 1/2 srednjeg crvenog luka, seckanog
- 300 g paradajza, iseckanog
- 3 kašike peršuna, seckanog
Za preliv:
- sok od 1 limuna
- 2 kašike crvenog vinskog sirćeta
- 60 ml maslinovog ulja
- 1/2 kašičice morske soli
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 1/2 kašičice sušenog origana
Recept za šarenu salatu sa crnim pasuljem i paradajzom:
Za ovu salatu prvo ocedite crni pasulj i dobro ga isperite. Potopite ga u svežu vodu 2-3 minuta. Napravite preliv na dnu činije. Sipajte sok od limuna, crveno vinsko sirće, maslinovo ulje, i začine u činiju i dobro promešajte.
Isecite krastavac na komadiće. Ubacite krastavce u činiju sa prelivom. Presecite paradajz, iseckajte crveni luk i sitno iseckajte peršun i ubacite u činiju. Dodajte oceđeni crni pasulj i dobro promešajte.
Ostavite da odstoji 15 minuta do 2 sata, servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i osvežavajuću salatu sa crvenim kupusom, jabukama i šargarepom.
Pročitajte kako se pravi izdašna salata sa brokolijem, karfiolom i slaninom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem
Tri vrste oblandi od jedne smese