Sastojci:

  • 1/2 malog crvenog kupusa
  • 2 srednje šargarepe
  • 1-2 velike jabuke
  • 1/2 veze svežeg peršuna
  • sok od 1 limuna
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica meda
  • 1 kašika jabukovog sirćeta
  • so i biber po ukusu
  • šaka oraha

Recept za salatu sa crvenim kupusom, jabukama i šargarepom:

Za ovu salatu prvo očistite crveni kupus, operite ga i izrendajte. Isto uradite sa šargarepom i jabukama i sve pomešajte u činiji. Orahe krupno iseckajte i lagano ih tostirajte na suvom tiganju. Da biste pripremili preliv, u maloj činiji pomešajte limunov sok sa maslinovim uljem, medom i jabukovim sirćetom.

Posolite i pobiberite po ukusu. Sve sastojke dobro izmešajte i prelijte salatu prelivom, pa ponovo promešajte. Dodajte pržene orahe i seckani peršun na vrh i lagano promešajte.Ako imate vremena, ostavite salatu u frižideru 20-30 minuta pre serviranja. Možda ćete želeti da napravite i izdašnu salatu sa brokolijem, karfiolom i slaninom.

Pročitajte kako se pravi salata od jaja za prilog ili namaz

BONUS VIDEO

Instagram/lacucinadivane Recept za rižoto salatu sa tunjevinom i graškom

StvarUkusa