Sastojci:

  • 1 1/2 kašika ulja
  • 1 mali luk, iseckan
  • 300 g bundeve, oljuštene, očišćene od semena, isečene na trakice
  • 150 ml mlake vode
  • 1 veza svežeg peršuna, sitno iseckanog
  • 350 g testenine

Recept za pastu sa bundevom:

Za pastu sa bundevom zagrejte ulje u velikom, plitkom tiganju. Dodajte luk i pržite na laganoj vatri, povremeno mešajući, 5 minuta. Pojačajte vatru na srednju, ubacite bundevu i pržite, povremeno mešajući, 5 minuta dok ne porumeni.

Dodajte mlaku vodu, začinite solju i sveže mlevenim crnim biberom, poklopite i dinstajte 15 minuta. Umešajte tri četvrtine peršuna i kuvajte, često mešajući, još 5 minuta dok povrće ne omekša.

Skuvajte testeninu u dosta posoljene ključale vode do al dente. Ocedite, sipajte u zagrejanu posudu za serviranje, pa testeninu prelijte sosom. Pospite testeninu preostalim peršunom i odmah poslužite. Možda ćete želeti da napravite i zapečenu pastu sa piletinom.

Pročitajte kako da napravite pastu sa piletinom na toskanski način

BONUS VIDEO

tik tok/smittenkitchen Šapagete s tikvicama

StvarUkusa