Ukusan obrok za celu porodicu.

Sastojci:

750 g crvenog kupusa

so

40 g suvog grožđa

300 g kuvane bundeve

50 g oraha

4 kašike šećera

sok od jednog limuna

biber

4 kašike maslinovog ulja

200 g tanko sečene pršute

Priprema:

Očistiti kupusu spoljne liske, oprati ga i iseći na tanke trake. Posuti sa kašičicom soli i ostaviti 15 minuta da malo omekša. Suvo grozđe preliti sa topolom vodom i ostaviti da nabubri. Meso kuvane bundeve iseći na komade, a orahe krupno iseckati. Mali tanjir podmazati sa malo ulja, u šerpi zagrejati šećer sa dve kašike vode, dok se šećer ne karamelizuje i tu dodati orahe. Karamelizovane orahe izvaditi na podmazanu činiju. U preostali karamel sipati sok od limuna sa 4 kašike soka od bundeve i promešati. Kratko kuvati, pikantno začiniti solju i biberom i začiniti maslinovim uljem. Ocediti kupus od vode i pomešati sa karamel-marinadom. Ostaviti da odstoji oko minut. Oceđeno suvo grozđe sa bundevom i karamel-orasima pomešati sa crvenim kupusom, a odozgo staviti komade tanko sečene pršuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs