Ukusan obrok za celu porodicu.
Sastojci:
750 g crvenog kupusa
so
40 g suvog grožđa
300 g kuvane bundeve
50 g oraha
4 kašike šećera
sok od jednog limuna
biber
4 kašike maslinovog ulja
200 g tanko sečene pršute
Priprema:
Očistiti kupusu spoljne liske, oprati ga i iseći na tanke trake. Posuti sa kašičicom soli i ostaviti 15 minuta da malo omekša. Suvo grozđe preliti sa topolom vodom i ostaviti da nabubri. Meso kuvane bundeve iseći na komade, a orahe krupno iseckati. Mali tanjir podmazati sa malo ulja, u šerpi zagrejati šećer sa dve kašike vode, dok se šećer ne karamelizuje i tu dodati orahe. Karamelizovane orahe izvaditi na podmazanu činiju. U preostali karamel sipati sok od limuna sa 4 kašike soka od bundeve i promešati. Kratko kuvati, pikantno začiniti solju i biberom i začiniti maslinovim uljem. Ocediti kupus od vode i pomešati sa karamel-marinadom. Ostaviti da odstoji oko minut. Oceđeno suvo grozđe sa bundevom i karamel-orasima pomešati sa crvenim kupusom, a odozgo staviti komade tanko sečene pršuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus