Ukusan obrok za celu porodicu.
Sastojci:
750 g crvenog kupusa
so
40 g suvog grožđa
300 g kuvane bundeve
50 g oraha
4 kašike šećera
sok od jednog limuna
biber
4 kašike maslinovog ulja
200 g tanko sečene pršute
Priprema:
Očistiti kupusu spoljne liske, oprati ga i iseći na tanke trake. Posuti sa kašičicom soli i ostaviti 15 minuta da malo omekša. Suvo grozđe preliti sa topolom vodom i ostaviti da nabubri. Meso kuvane bundeve iseći na komade, a orahe krupno iseckati. Mali tanjir podmazati sa malo ulja, u šerpi zagrejati šećer sa dve kašike vode, dok se šećer ne karamelizuje i tu dodati orahe. Karamelizovane orahe izvaditi na podmazanu činiju. U preostali karamel sipati sok od limuna sa 4 kašike soka od bundeve i promešati. Kratko kuvati, pikantno začiniti solju i biberom i začiniti maslinovim uljem. Ocediti kupus od vode i pomešati sa karamel-marinadom. Ostaviti da odstoji oko minut. Oceđeno suvo grozđe sa bundevom i karamel-orasima pomešati sa crvenim kupusom, a odozgo staviti komade tanko sečene pršuta.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom