Sastojci:
- 500 ml punomasnog mleka
- 50 g putera
- 50 g brašna
- ¼ kašičice sitne soli
- sveže rendani muskatni oraščić
- 2 kašičice parmezana u prahu
Recept za bešamel sos:
Za bešamel sos u šerpi istopite puter na laganoj vatri. Dodajte brašno. Brzo mešajte žičanom mutilicom. Mešajte dok smesa ne postane glatka i bez grudvica. Zagrejte mleko, ne dovodeći do ključanja, pa ga polako sipajte preko mešavine brašna i putera, uz snažno mešanje žičanom mešalicom, kako bi se sprečilo stvaranje grudvica.
Konstantno mešajte dok ne dobijete prilično gustu konzistenciju, oko 10-15 minuta. Dodajte prstohvat soli i rendani muskatni oraščić po ukusu. Za još bogatiji ukus dodajte malo parmezana u prahu. Uživajte! Možda će vas zanimati kako da napravite original burger sos.
Pročitajte i kako da napravite domaći crveni sos za pastu
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem
Tri vrste oblandi od jedne smese
Carska pita za predjelo za Aranđelovdan