Sastojci:

  • 2 l domaćeg punomasnog kravljeg mleka
  • 180 g kisele pavlake

Recept za domaće kiselo mleko:

Kako biste napravili kiselo mleko, prvo skuvajte mleko i ostavite da se prohladi. Izdvojite oko 100 ml mleka koje ćete da dodate u kiselu pavlaku. Kiselu pavlaku prebacite u činiju i postepeno joj dodajte prohlađeno mleko, mešajući, kako ne bi ostalo grudvica.

Kada se mleko prohladi dodajte mu razmućenu kiselu pavlaku i mešajte par minuta. Nakon toga, ovu smesu sipajte u porcelanske posude. Jednu veću činiju u koju posude mogu da stanu obložite sa dve krpe i poređajte posude sa kiselim mlekom.

Prekrijte ih folijom i preko toga krpom. Ostavite da stoji na toplom mestu oko 6 sati, dok se ne prohladi. Možda ćete želeti da napravite i ajran, čuveno tursko piće.

Pročitajte i zašto da ne bacate mleko koje se ukiselilo

BONUS VIDEO

Instagram / pratikyemek.tarifleri Recept za lagani mlečni kolač

StvarUkusa