Sastojci:

  • 1,4 kg pilećih krilaca
  • 1 kašika praška za pecivo
  • 1 1/4 kašičice soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • 1/2 kašičice crnog luka u prahu
  • 60 g putera
  • 2 kašičice sitno naseckanog belog luka
  • 2 kašike seckanog peršuna
  • 3 kašike rendanog parmezana
Zašto treba da jedete beli luk?

Beli luk sadrži preko 400 aktivnih sastojaka. Prepun je vitamina i minerala kao što su vitamin A, B1, B2 i vitamin C. Sadrži i aminokiseline, enzime, biljne masti i vlakna, kao i gvožđe, kalijum, jod, selen , fosfor, sumpor, kalcijum. Ima antiinflamatorno i antioksidativno svojstvo.

Recept za hrskava pileća krilca:

Kako biste napravili pileća krilca na ovaj način, prvo zagrejte rernu na 200 stepeni. Obložite pleh folijom i stavite rešetku za rernu na vrh tepsije. Stavite pileća krilca u veliku posudu. Dodajte prašak za pecivo, so, biber, beli luk u prahu i crni luk u prahu.

Promešajte kako biste piletinu ravnomerno prekrili praškom za pecivo i začinima. Postavite krilca na stalak u jednom sloju. Pecite 45 minuta ili dok ne postanu zlatno-smeđa i hrskava. Stavite puter i beli luk u malu posudu i otopite.

Pustite da se puter ohladi 2-3 minuta, a zatim umešajte peršun i parmezan. Premažite mešavinu putera preko krilaca. Servirajte odmah, sa sosom za umakanje po želji. Možda ćete želeti da napravite i pileća krilca iz tiganja, a kao sa roštilja.

Pročitajte kako se prave pileća krilca sa pirinčem i suvim šljivama

BONUS VIDEO

Najbolji način da napravite piletinu, spremaćete samo ovako Izvor:  Najbolji način da napravite piletinu, spremaćete samo ovako

StvarUkusa