Sastojci:
- 250 ml vode
- 1 kašičica soli
- 1 kašika ulja
- 450 g brašna
- puter za premazivanje
Za fil:
- 400 g šampinjona
- 1 crni luk
- 30 ml ulja
- 400 g pilećeg filea
- so, biber i mlevena paprika, po ukusa
Dodatno:
- šaka susama
- 1 jaje
- čeri paradajz
- mirođija
Pogledajte kako se prave:
Recept za korpice punjene piletinom i sirom:
Za ove korpice sipajte vodu u činiju, dodajte so i ulje i promešajte. U tečnost ubacite brašno i umesite testo. Nakon toga testo podelite na dva dela i ostavite da naraste. Prvi deo testa razvaljaljte na pobrašnjenoj površini oklagijom i premažite puterom. Preklopite testo sa obe strane pa ga opet premažite puterom. Presavijte ga još 2 puta sa obe strane.
Prebacite ga na drugu polovinu podjednako tanko razvaljanog testa i stavite ga u sredinu ovog razvaljanog testa. Ponovo presavijte 4 puta i premažite puterom. Umotajte u najlonsku foliju i prebacite u frižider.
U tiganj sipajte ulje i ispržite iseckani luk. Dodajte iseckane šampinjone i pržite i njih. Nakon toga ubacite i iseckani pileći file i pržite sve zajedno. Dodajte so, mlevenu papriku i biber. Sve dobro izmešajte.
Nakon toga izvadite testo iz frižidera na pobrašnjenu površninu. Ravzvaljate ga oklagijom na pravougaonik. Zatim ga isecite na trake. Obmotajte staklene čaše aluminijumskom folijom pa preko nje obmotajte trake testa, tako da umotate i sa donje strane čaše. Premažite testo jajetom pa umočite u susam. Uradite tako sa preostalim testom.
Posložite sve čaše sa testom u tepsiju i izvucite čaše, a testo pecite u rerni na 200 stepeni oko 15-20 minuta. Izvadite iz rerne pustite da se ohlade korpice, pa izvucite aluminijumsku foliju. Napunite ih filom i pospite rendanim kačkavaljem. Vratite u rernu na još 10 minuta pa ukrasite čeri paradajzom i mirođijom. Servirajte i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i domaće posne korpice sa povrće.
Pročitajte kako se prave korpice od pire krompira sa mlevenim mesom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Najjednostavnija plazma torta od samo 4 sastojka
Šampinjoni punjeni orasima za posno slavsko predjelo
Recept za posnu pitu sa jabukama i orasima
Kako da spremite pastrmku u rerni za Badnje veče
Kolač sa suvim voćem i orašastim plodovima