Sastojci:

  • 200 g kiselih krastavčića
  • 200 g šunke
  • 100 g tvrdog kačkavalja
  • 1 crvena paprika
  • malo svežeg peršuna
  • 2 kašike pavlake
  • 1 kašičica senfa
  • 1 kašika soka od limuna
  • 1 čen belog luka (narendan)
  • pola kašičice mešavine italijanskog začina

Kako da napravite salatu:

U nastavku vam donosimo još jedan recept za kremastu salatu koju možete napraviti za Božićni ručak.

Kisele krastavce, šunku, kačkavalj i papriku iseći na tanke trakice i staviti u činiju. Peršun iseckati sitno, pa dodati i njega. U manjoj čoiniji pomešati pavlaku, senf, limunov sok i beli luk. Dodati italijanski začin pa time preliti iseckanu salatu. Dobro promešati. Stavite u frižider pre služenja.

Bonus video

TikTok/ themediterraneandish  Salata sa kuvanim jajima i feta sirom