Sastojci:
- 5 malih krompira
- dva manja crna luka
- 200 g mlevenog mesa
- 150 g paradajz pirea
- šaka peršuna, vrlo sitno iseckanog
- parče kačkavalja
- so, mlevena paprika, biber i majčina dušica, po ukusu
- malo putera
- ulje
Pogledajte kako se prave:
Recept za Korpice od pire krompira sa mlevenim mesom:
Kako biste napravili korpice prvo oljuštite krompire i skuvajte ih. Dva manja luka iseckajte na kockice i ubacite u šerpu. Prelijte ulje i ispržite luk. U to ubacite 200 g mlevenog mesa i nastavite da pržite. Ubacite paradajz pire i dobro promešajte, pa dodajte so, biber, mlevenu papriku i majčinu dušicu. Ostavite da se krčka 3-4 minuta.
Krompire koje ste skuvali ubacite u činiju i dodajte im so i puter. Dobro ih izgnječite viljuškom i dodajte iseckani peršun, pa sve ujednačeno izmešajte. Obložite posudu za pečenje papirom za pečenje, pa rukama oblikujte mešavinu pire krompira u malu pljeskavicu. Poređajte tako oblikovan pire krompir dok ne istrošite sav i ne popunite posudu.
Kada poređate tako oblikovan krompir, uzmite dno jedne staklene čaše i njime oblikujte blaga udubljenja u koja ćete da ubacite mleveno meso. U svaku korpicu ubacite punu kašiku mesa. Preko mesa stavite narendani kačkavalj. Ubacite u rernu zagrejanu na 180 stepeni i pecite dok se sir ne otopi i korpice ne dobiju blagu braon boju. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i korpice sa belim mesom i paprikama.
Pročitajte domaće slavske korpice sa piletinom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Bezglutenska torta sa jabukama po receptu Džejmija Olivera
Posni slavski kolač za Svetog Nikolu
Belgijski vafli sa rumom koji donose sreću u novoj godini
Kako da napravite domaći posni namaz od leblebija i pečenih paprika
Kordon blu kuglice za najlepši ručak