Sastojci:

  • 5 malih krompira
  • dva manja crna luka
  • 200 g mlevenog mesa
  • 150 g paradajz pirea
  • šaka peršuna, vrlo sitno iseckanog
  • parče kačkavalja
  • so, mlevena paprika, biber i majčina dušica, po ukusu
  • malo putera
  • ulje

Pogledajte kako se prave:

Recept za Korpice od pire krompira sa mlevenim mesom:

Kako biste napravili korpice prvo oljuštite krompire i skuvajte ih. Dva manja luka iseckajte na kockice i ubacite u šerpu. Prelijte ulje i ispržite luk. U to ubacite 200 g mlevenog mesa i nastavite da pržite. Ubacite paradajz pire i dobro promešajte, pa dodajte so, biber, mlevenu papriku i majčinu dušicu. Ostavite da se krčka 3-4 minuta.

Krompire koje ste skuvali ubacite u činiju i dodajte im so i puter. Dobro ih izgnječite viljuškom i dodajte iseckani peršun, pa sve ujednačeno izmešajte. Obložite posudu za pečenje papirom za pečenje, pa rukama oblikujte mešavinu pire krompira u malu pljeskavicu. Poređajte tako oblikovan pire krompir dok ne istrošite sav i ne popunite posudu.

Kada poređate tako oblikovan krompir, uzmite dno jedne staklene čaše i njime oblikujte blaga udubljenja u koja ćete da ubacite mleveno meso. U svaku korpicu ubacite punu kašiku mesa. Preko mesa stavite narendani kačkavalj. Ubacite u rernu zagrejanu na 180 stepeni i pecite dok se sir ne otopi i korpice ne dobiju blagu braon boju. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i korpice sa belim mesom i paprikama.

Pročitajte domaće slavske korpice sa piletinom

BONUS VIDEO

instagram fatmagulkitchen Recept za korpice od krompira punjene mlevenim mesom

StvarUkusa